Новият смартфон от Google е красив, но и плашещ

Дългоочакваните нови смартфони от Google бяха представени. Както твърдяха слуховете през последните месеци, тези смартфони — наречени просто Pixel — са изцяло разработени от Google. Това важи както за техния софтуер, така и за хардуера. Но какво представляват те?

Най-интересно в случая е т.нар Асистент, който е предназначен да бъде вашият робот помощник от Google доживот. Иначе едва ли ще откриете нещо твърде революционно в дизайна на джаджата - правоъгълна, заоблена в сребристо и още няколко модерни цветови вариации.

 

Google Pixel са изцяло метални смартфони, с алуминиево еднокомпонентно тяло. Ще можете да се насладите също и на полирано стъкло Gorilla Glass.

Но щом стигнем до Асистента и играта става различна - той наподобява функциите на Сири при Apple, но е много по-развит и по-бързо разбира какво се търси, включително може да ви отвори онлайн магазини.

Отговаря на най-разнообразни запитвания. Така например може да попитате "Колко далеч е този ресторант" и Асистентът ползва информация от различни източници, за да в даде нужните данни и съвети.

Както може би се досещате, Google Pixel идват в два размера – 5 и 5.5 инча. Интересното тук обаче е, че функционалностите на тези джаджи са абсолютно еднакви. Това ще рече, че ако искате не толкова голямо устройство, няма да има нужда да се откажете от нещо ексклузивно.

Друг интересен момент е, че Pixel и по-големият му брат Pixel XL са създадени за Виртуална реалност с някои допълнителни сензори за тази цел и е първият, който поддържа новата VR платформа на Google.

С Google Pixel идва и новата операционна система Android 7.0. Тя несъмнено ще донесе много подобрения, но това, което беше най-силно загатнато, бе процесът на ъпдейтване.

Оттук нататък Google смартфоните ще свалят и инсталират ъпдейт на операционната система на заден фон, така че работата с телефона да не бъде засягана. По този начин след следващ рестарт, Pixel автоматично ще получава новостите.


Новият смартфон от Google е красив, но и плашещ

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: