Progress обяви нов главен изпълнителен директор

Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира в България, обяви назначаването на Йогеш Гупта за главен изпълнителен директор на компанията. Фил Пийд, който досега заемаше тази длъжност, се оттегля от поста, но ще продължи да бъде в Борда на директорите.


През четирите години на управление на Пийд от 2012 г. компанията се превърна в глобален лидер в разработката на приложения, които подпомагат дигиталната трансформация, от която организациите се нуждаят, за да създават и поддържат ангажиращо потребителско преживяване.

Преди да се присъедини към Progress, от 2013 до 2015 г. Гупта е президент и главен изпълнителен директор на Kaseya, водеща софтуерна компания за ИТ управление „в облака“. На тази позиция той въвежда нова стратегия за растеж и трансформира продуктовото портфолио и бизнеса. Гупта успешно оптимизира процеса по продажби, което води до преминаването на бизнес за 80 милиона долара от модел, базиран на закупуване и съхранение на решения в локална среда, към модел, базиран „в облака“, на абонаментна база.

Преди Kaseya, Гупта е главен изпълнителен директор на FatWire Software от 2007 г. до придобиването й от Oracle през 2011 г. Под негово ръководство FatWire се превръща във водеща софтуерна компания за управление на уеб преживяването. Под негово управление за три години FatWire увеличава приходите си със 100% вследствие на иновативни нови продукти и базирани „в облака“ предложения.

От 1989 г. до 2007 г. Гупта е в Computer Associates, където е главен технологичен директор и главен стратег. „Убедени сме, че Йогеш е точният лидер за бъдещето на Progress”, каза Джон Р. Игън, председател на Борда на директорите на компанията. „Като част от годишното ни планиране, Бордът разгледа и вътрешни, и външни кандидатури, за да намери най- добрия ръководител за компанията и служителите, клиентите, партньорите и акционерите.

Докато течеше този процес, видяхме в Йогеш лидер с доказан успех в постигането на впечатляваща възвращаемост на инвестициите чрез въвеждането на иновативни стратегии за ръст и безупречното им изпълнение. Той се вписва напълно в нашата компания и е точният главен изпълнителен директор на Progress за следващия етап от развитието ни.“ Игън добави: „От името на Борда и компанията искам да благодаря на Фил за огромния му принос за Progress и най-вече за управлението му в период на значителна промяна. Радвам се, че той ще остане в Борда на директорите, където ще бъде ценен ресурс за Йогеш и в същото време ще продължи да допринася с досегашния си богат опит като член на Борда на публични компании“.

Заедно с назначаването си на поста главен изпълнителен директор Гупта е избран и за член на Борда на директорите на Progress. „През последните четири години трансформирахме стратегията на Progress и изградихме солидна основа за растеж“, каза Пийд. „Не е лесно да решиш да се оттеглиш. Избрах да предприема тази стъпка точно сега, за да можем в правилния момент да назначим Йогеш, чийто опит и умения напълно съвпадат със стъпките, които сме предприели в подготовката да приключим 2016 г.

Така той ще поеме ръководството на следващия етап от растежа на компанията ни. Щастлив съм да приветствам Йогеш като новия изпълнителен директор на Progress.

„Изключително много се вълнувам да се присъединя към екипа на Progress“, каза Гупта. „Progress притежава тази рядка комбинация от невероятни лоялни клиенти и партньори, водещи продукти, изключително талантлив екип, отдаденост на технологичните иновации и успех на пазара. Мисията на компанията остава същата – да помагаме на разработчиците да създават приложенията на бъдещето – тези, които предоставят ангажиращо потребителско преживяване, използват данните на организациите си и работят на най-скалируемата и надеждна платформа в индустрията. Ще добавяме нови възможности за нашите клиенти и партньори, ще задълбочаваме присъствието си в корпоративния сектор и ще продължим развитието си в посока на облачните технологии.“

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: