Кои са най-достъпните ски курорти в Европа за тази зима

България вече не е евтина дестинация – цените се вдигат драстично с цели 65 на сто.

Последните проучвания показват, че цените в зимните курорти се покачват този сезон спрямо миналата година. По данни на Ski Index в България вече не е толкова изгодно да се карат ски, тъй като цените са 65% по-високи спрямо миналия зимен сезон. За сравнение в Канада и САЩ повишението е с около 25-28 на сто. Има места, които не само запазват ценовите нива, но дори поевтиняват в опит да привличат повече туристи.

Като една от най-предпочитаните ски дестинации тази година се очертава Швейцария. Въпреки високия стандарт на живот, оказва се че местните курорти са предпочитани, заради качеството и доброто обслужване, а на този етап и цените им са атрактивни.

Силно конкурентни в предложенията си обаче за новия сезон са също така италианските планински курорти в пряк сблъсък с някои френски.

А ето и най-достъпните места за зимен туризъм и ски, по изчисления на Ski Index – стойностите са усреднени в лв на километър писта:

8. Сестриере, Италия – 1.50 лв на км

7. Суз дулукс, Италия – 1.50 лв на км

6. Сансикарио, Италия - 1.50 лв на км

5. Вейзонас, Швейцария – 1.40 лв на км

4. Клавиере, Италия - 1.38 лв на км

3. Вал д'Азун, Франция – 1.30 лв на км

2. Сен-Жерве-Монблан, Франция – 1.30 лв на км

1. Чампери, Швейцария – 1.20 лв на км

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: