Залезът на една галактика - Galaxy Note от Самсунг

След големите загуби, претърпени от гиганта Самсунг, заради неуспеха с последния модел Galaxy Note 7 – компанията обмисля това да е наистина последният Galaxy Note, който ще излезе на пазара.


Според публикации в корейски медии усилията на производителя ще са към флагмана Galaxy S, където ще бъде подсилен качествения контрол, а линията Note ще бъде напълно забравена.

Да се поддържат иновациите и на пазара да се представят по два водещи модела всяка година може да бъде силно предизвикателство дори и за гигант като Самсунг. Бързината при пускането на злополучния Note 7 е понижила изискванията при качествения контрол и това доведе до немислими последици както за модела, така и за неговия производител.

Проблемите с батерията, която се самозапалва доведе до изтеглянето на Note 7 от пазара и до последвалите финансови и имиджови щети, които все още се трупат и ще се изчисляват на един по-късен етап. Отсега обаче е ясно – загубите са огромни.

Всъщност Galaxy Note 7 беше изтеглян на два пъти и в крайна сметка сега напълно излиза от продажби и употреба, заради проблемите с батерията, която в много случаи се самозапалва и причинява необратими щети на смартфона.

В момента е недопустимо да се носи Galaxy Note 7 на борда на самолетите в САЩ, а и в други държави и по този повод Самсунг изграждат щандове на всички по-големи летища, където да заменят модела преди качване на самолета на тези пътници, които са го купили и сега не могат да пътуват с него.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: