Съвет: инвестирай в себе си

Единственият по-ефективен начин да забогатееш, е като инвестираш първо в себе си, твърди Дейвид Бах, автор на “Автоматичния милионер”. Неговият съвет е да отделяте поне 10% от приходите си в това направление.

Нищо няма да ви осигури богатство, докато преди това не инвестирате в себе си. Това означава буквално това, което се твърди. Веднага след като изкарате своя първи лев, то би трябвало първият, на който ще “платите” е на себе си. Повечето хора не правят това, обяснява Дейвид Бах, автор на “Автоматичния милионер”.

Част от всичко, което изработваш, можеш да го запазиш. Трябва да бъде не по малко от една десета, независимо от това колко изкарваш. Може да бъде повече, в зависимост от това колко можеш да си позволиш. Плащай първо на себе си, казва и Джордж С. Класон, автор на “Най-богатия човек във Вавилон”.

Средно статистическият работещ човек спестява под 6.5% от приходите си, което в повечето случаи не е достатъчно, за да се компенсира инфлацията. Според експертите трябва да се спестяват поне 10% , за да се усети разликата.

Ето и още един експертен съвет: Отнасяйте се към спестовната си сметка, както към всяка друга сметка. Трябва да се внася в нея всеки месец, иначе ще има последствия. Ако имаш директен депозит, отделяйте автоматично в спестовна сметка, част от заплатата си, препоръчва София Аморусо, автор на “ЖЕНА-ШЕФ”.

Средно, милионерите всяка година, инвестират по 20% от техния общ приход. Тяхното богатство не се измерва в сумата, която изкарват всяка година, а в това че са спестили и инвестирали напред във времето, обяснява на свой ред Рамит Сети, автор на”Аз ще те науча да бъдеш богат”.