Софийската филхармония ви кани на „Опера Буфа“

На 10.11 от 19 ч. в зала „България“ Софийската филхармония ви кани на „Опера Буфа“ – концерт с арии и ансамбли от комични опери на Верди, Пучини, Росини и Доницети под диригентството на Адриен Перюшон и със солисти Валентина Куцарова - мецосопран, Мьонгджу Лий - сопран, Кирил Манолов - баритон и Михаил Михайлов - тенор. 



Опера буфа е непослушното дете на операта, което лудува, надсмива се, превръща трагичната любов в серия от комични недоразумения, надутите персонажи си получават заслуженото от духовити и находчиви слуги, а всяка ария, дует и ансамбъл са искрящи музикални накити – виртуозни и изпълнени с живот Не е известно дали „смях победен има тоз, що се смее последен“, но е сигурно, че най-добре, най-радостно и най-дълго ще се смеят тези, които не пропуснат най-доброто от италианската опера буфа на 10 ноември в зала „България“. Едно красиво забавление с комични каскади, вокални рулади и карнавални изненади. 10 ноември – и шегата прави преврати, и остроумието ни прави свободни!

Адриен Перюшон е новата звезда на диригентския подиум. Първият тимпанист на Оркестъра на Френското радио започва своята кариера на диригент със собствения си оркестър (един от най-престижните в Европа) и продължава своя бърз възход в Кьолн, Лозана, Лос Анджелис, със симфонични и оперни оркестри и десетки нови покани. Така той повтаря пътя на Саймън Ратъл, който също започва като перкусионист, а днес е един от най-прочутите диригенти на своето време. В момента Перюшон е асистент на друг голям световен диригент - Густаво Дудамел.

Кирил Манолов е един от най-успешните в чужбина български певци. Неговото мощно сценично присъствие и неповторим глас го превръщат в любимия „Фалстаф“ на Рикардо Мути. Гастролира на сцените на оперите в Берлин, Рим, Барселона, Триест, Парма, Токио, Кьолн, Хамбург, Севиля, Будапеща на фестивалите в Саволина, Лас Палмас, Дубровник, Равена, Мартина Франка и др. Носител на голямата награда от конкурса „Борис Христов“ и на награди от големите конкурси във Виена, Варшава, Барселона и др.

Мьонгджу Лий е солистка със силно сценично присъствие на сцените на Карнеги Хол, Виенската Концертхаус, Албър Роял Хол, Баварската опера и много други. Работи активно с Мунг Вун Чунг. Освен поредицата от емблематични главни роли, тя се изявява блестящо и на концертния подиум като солист в Симфония № 9 на Бетовен и Симфонии № 2, 4 и 8 на Малер.

Валентина Куцарова е носител на Гран При и първа награда от вокалния конкурс „Rocca delle macie” в Сиена. Печели втора и специална награда за най-добра интерпретация на песни от Едвард Григ на международния вокален конкурс на името на Кралица Соня в Осло. Сред оперните театри и оперните фестивали, където е изпълнявала главни роли са тези в Цюрих, Линц, Сен Гален, Венеция и мн. др. Михаил Михайлов е известен със своя белкантов репертоар. Освен главни роли в оперни постановки, той развива активна концертна дейност и разширява и обогатява своя кантатно-ораториален репертоар.
Билети на касата в залата и в мрежата на Ивентим

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: