Леонардо ди Каприо и неговият частен еко остров

Напоследък популярната кино звезда Леонардо ди Каприо стана разпознаваем глас в защита на околната среда по целия свят. Съвсем наскоро го видяхме като водещ в документалния филм “Преди потопа” на National Geographic – продукция, която основно разглежда въпроси, свързани с клиатичните промени и пренебрежението на политическата класа към тях. Във филма ди Каприо интервюира по темата и президента на САЩ Барак Обама.

Като цяло актьорът може да се причисли към групата активисти, които се надяват да създадат нова вълна “зелено хотелиерство” или така нареченото green hospitality. З ацелта звездата се включва активно в дизайна и съхраняването на един чисто нов курорт – Блекдор кай, разположен на неговия малък частен остров. Всъщност това природно бижу ще отвори врати за гости чак през 2018 година, като самият остров се намира близо до популярната дестинация за ваканции Белийз.

Блекдор кай ще е снабден с 36 бунгала за почивка и 36 къщи – всички те ще бъдат захранвани от 100% възобновяема енергия от соларни панели. Дъждовната вода също ще се събира и филтрира на място, а после ще се дестлириа като този процес също е захранван с енергия от соларни панели. Така ще се посрещат нуждите на острова от питейна вода.

Вилите ще бъдат построени върху платформа във водата под формата на дъга, ще бъдат създадени и изкуствени рифове за защита на морските създания. Ще бъдат изградени и обиталища, подходящи за изчезващи животински и растителни видове. Целта е да се възстановят в някаква степен щетите, нанесени на природата от прекомерния риболов и обезлесяването, което подкопава крайбрежието.

Всеки гост на еко-вилите ще се разполага на усамотен плаж. И въпреки че цените за почивка все още не са обявени, някои от вилите ще бъдат предложени за продажба за около 15 милиона долара.

Ди Каприо е купил територията от 104 акра на острова Блекдор Кайе още преди около 10 години за 1.75 милиона долара заедно със свой приятел, след като се влюбва в страната.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: