Последвайте робота в летището на бъдещето

Представете си, че влизате в летището на бъдещето, където всяко нещо е автоматизирано, но пък сигурността е на истински високо ниво. Тук всеки детайл е оптимизиран за максимална ефективност. Възможно е. Все още го няма, но всички компоненти за неговото съществуване са налице. Ето защо събрахме най-умните нововъведения, внедрени в различни летища по света, събрахме ги в едно въображаемо цяло и постигнахме следното:

1. Универсален Check-In
Вземете бордната си карта от всеки един електронен терминал в залата за заминаващи, независимо с коя авиокомпания ще летите. Само погледнете къде е най-малката опашка, за да не губите времето си.

2. Без багаж
Втора стъпка е да “качите” багажа си на “експресен” влак, с който той да замине към самолета. В някои случаи той може да се натовари дори и ден по-рано преди полета и в последствие ще бъде “качен” на самолета.

3. Безплатен интернет
Представете си всяко летище с достъп до безплатен и бърз интернет. Да, и това може да е реалност.

4. Роботи помощници
Робота на “Хитачи” EMIEW3 може да ви насочи към най-близката проверка по сигурността или към вашия гейт, ако вече сте минали проверката. Той е като персонален гид из лабиринтите на най-големите летища.

5. Скенери от ново поколение
Представете си скенер, през който няма да ви се налага да вадите, вашия лаптоп или напитка. Да, има скенери от ново поколение, с които проверките са по-бързи и ви оставят повече свобода.

6. Автоматична проверка
Веднъж след като е бил сканиран вашият паспорт или лична карта ще бъдете допуснат да преминете спокойно без да чакате на опашки и да се настаните в самолета или ако пристигате, да влезете в страната. Камерите на летището ще разпознават вашето лице на всяка една проверка.

7. Автоматична информация
Умно устройство изпраща полезна информация до вашия телефон, съобразена според вашето местоположение. Така ще бъдете навреме информиран къде най-близко има кафене, гейт, магазин или нещо друго.

8. Смарт багаж
Идва времето ,когато чекираните багажи ще са с вграден временен чип, с който ще може да се проследява къде се намира вашият куфар във всеки един момент. Представете си колко куфари биват загубени, когато пътниците трябва да се прикачат от един полет на друг. Това ще се прекрати с използването на умните устройства.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: