Под корпуса на новия телефон на OnePlus

OnePlus пуснаха своя нов модел OnePlus 3T точно 5 месеца след предшественика му (OnePlus 3), за да продължат да да бъдат в крак с последните тенденции в бранша, че даже и да изпреварят конкуренцията. В резултат на това OnePlus 3T идва на атрактивната цена от 450 долара, което е в пъти по-евтино спрямо другите водещи Андроид смартфони, като например Samsung Galaxy моделите или новия телефон на Google.

Но въпреки по-добрите характеристики на новият модел спрямо неговия предшественик, той не блести с новости и подобрения във всеки един аспект. Външният дизайн по нищо не се отличава и е трудно човек да прецени кой от двата модела вижда. Те разполагат с еднакви корпуси, еднакво позициониране на предната и задна камера, дори хардуерното копче отпред на корпуса е същото. Единствената разлика е още по-здравото сапфирено покритие на дисплея, което защитава камерата.

От друга страна, под корпуса определено могат да се видят подобрения и разлики. OnePlus 3T разполага с подобрен четири ядрен процесор “Snapdragon 821”, което значително покачва бързината, с която се стартират приложенията. Батерията също е с по-голям капацитет, но при първите тестове на смартфона, не се усещаше съществена разлика. Апаратът поддържа и технологията на OnePlus за бързо зареждане Dash Charge, която обещава енергия за цял ден ползване след само 30 минути на зарядното.

А относно възможностите на камерата - основната камера е същата. Използва 16 МР сензор Sony IMX298 с 1.12 µm размер на пикселите, 4k видео, PDAF и бленда f/2.0, оптична и електронна стабилизация, но предната е подобрена - от 8 МР при OnePlus 3 тук вече е 16 МР със сензор Samsung 3P8SP. Всъщност, От OnePlus са увеличили пикселите на предната камера в новия си модел, но снимките все още не са с впечатляващо качество.

В заключение, дали наистина си заслужава да минете едно ниво по-нагоре с OnePlus 3T?
По скоро не! С единствените промени в процесора и батерията от OnePlus не дават достатъчен повод да замените стария модел. Но ако все пак се нуждаете от нов смартфон с Андроид операционна система и достъпна цена, подобренията може и да ви тласнат към покупката на OnePlus 3T. Софтуерът е OxygenOS, базиран на вече остарелия Android 6.0 Marshmallow, като и двата модела ще получат ъпдейт до Nougat до края на годината.

OnePlus 3T с 64 GB вградена памет ще струва 439 евро и първоначално ще е достъпен в тъмносив цвят с опция за 64 и 128 GB, a по-късно ще се появи и златист модел с 64 GB памет.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: