Холограмните очила на Microsoft най-сетне в магазините

Microsoft все още доизпипва своите HoloLens - супер футуристични очила, които проектират 3D холограми във визуалното поле на този, който ги използва.

Смарт очилата разчитат на 32-битов процесор Microsoft Holographic Processing Unit с архитектура Intel, допълнен от 2GB оперативна памет и 64GB постоянна памет, безжични модули Wi-Fi 802.11ac и Bluetooth 4.1 LE. Времето за автономна работа е около 2-3 часа при активно използване, а в режим на изчакване – до две седмици.
В момента HoloLens са достъпни само във вариант за разработчици (Development Edition), които участват в програмата за тестване Windows Insider.

Първоначално съобщената цена за тази джаджа беше около 3 000 долара, но след обявяването й през март 2016, не чухме нито дума за това кога ще се появи в специализираните магазини и ще достигне ли до редовия потребител. Е, тази седмица по време на шоуто за потребителска електроника в Лас Вегас Microsoft излезе с новина:

Компанията обединява усилия с водещи производители на електроника като им предоставя технологията на Hololens и в следващите месеци те ще могат да произведат собствени очила.

Все още от Microsoft не се ангажират с конкретни срокове за своята потребителска версия, но в производството вече се включват големи имена като Dell, Acer, HP, Lenovo и 3Glasses. За новите модели се посочва значително по-ниска цена - около 300 долара.

“В очилата ще се монтират малки дисплеи, които ще предоставят така наречената Смесена реалност”, обясни говорител на Microsoft.

Все още изглежда малко вероятно в търговската мрежа през тази година да се повяват самите HoloLens, но от друга страна изборът на потребителите се очаква да е разнообразен - различните производители ще пуснат своите линии на футуристичната джаджа и все пак, каквато и марка да носи, тя ще е базирана на един и същи софтуер - подновения Windows 10, който ще излезе в първата половина на годината и ще включва обновление именно за поддръжката на HoloLens и поконкретно на “смесената реалност”. 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: