Олимпийското село в Рио се превръща в призрачно място
Изоставени постройки, рушащи се съоръжения, миризма на мухъл и бездомни котки - това е настоящата картина в Олимпийското село в Бразилия.

Случва се не за първи път. Многократно в новините сме виждали репортажи за изоставените и рушащи се олимпийски села в различни градове по света, които са домакинствали на най-високата спортна надпревара. Но и стадионът в Рио не прави изключение от тенденцията - Маракана вече е призрачно място и говори за поредното управленско безхаберие - пръснати милиони за нови спортни съоръжения, изоставени после на саморазруха.

Според редица публикации в бразилската преса стадионът, на който се проведоха множество спортни мероприятия, както и откриващата и закриващата церемония на Олимпиадата, беше реновиран за 600 милиона долара. Построеното още през 1950 година съоръжение глътна огромни суми, за да заблести с нова светлина по време на Световната купа и на Олимпиадата в Рио.

Медиите в Бразилия съобщават, че никой не се грижи за поддръжката на стадиона, а топката се прехвърля между правителството и олимпийския комитет като всеки твърди, че другият е отговорен за стопанисването му.

За пълната разруха много помагат и крадците, които нерекъснато отмъкват седалки и изобщо всичко, което може да се изнесе от там, а вместо спортисти единствените обитатели на това място са бездомните котки, които се множат все повече и повече.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: