Кои стартъпи да наблюдаваме през 2017

За 2017 се говори, че ще е годината, в която стартъпите ще превземат технологичната индустрия на пълни обороти. Експертите имат мнение и кои ще са най-иновативните и успешните от тях.

Списъкът включва от приложения за видео чат, дронове за доставки до компании, които ви помагат да инвестирате разумно средствата си.



Ето и тези, за които се таят най-големите надежди:

Hooked: мини-истории във вашия телефон

Финансиране: 3 милиона долара


Какво представлява:
Приложението превръща всеки разказ, книга или филм в мини-истории и дори позволява на потребителите да пишат свои собствени.

Защо е интересно:
Дава възможност на абонатите си да смилат информацията на малки хапки, докато пътуват или чакат на опашка. Компанията работи дори с продуценти от Холивуд, за да откриват заедно таланти в писането, още докато са неутвърдени. Hooked привлече няколко нови инвеститори от света на киното, включително и президентът на Warner Bros. Грег Силвърман.




Robinhood: Търговия с акции

Финансиране: 66 милиона долара

Какво представлява:
Robinhood е безплатна апликация, която позволява на абонатите да търгуват на ондовата борса през телефона си. 

Защо е интересно:
Прави процеса достъпен, лесен за управление и мобилен. Търгуването става директно и се избягват високите комисиони. На път е да революционизира запалените по този вид инвестиране.




Zipline: Дронове, които спасяват животи

Финансиране: 85 милиона долара

Какво представлява: Zipline произвежда дронове, които могат да транспортират животоспасяващи медикаменти като ваксини, лекарства, кръвни банки.

Защо е интересно: На практика това ще е първата комерсиална услуга за доставка с дронове. Отговаря и на една много основна нужда – здравни грижи в отдалечени места. И докато други компании все още експериментират с летателните апарати, то Zipline вече доставя медикаменти в Руанда, където лошите пътища и отдалечената здравна инфраструктура правят трудно достигането на пациентите.



Houseparty: Групов видео чат

Финансиране: 69.5 милиона долара

Какво представлява: Груповият видео чат събира до 8 души на общо “парти” и допуска лесно да се сменя конфигурацията на участващите – някои напускат компанията, а други се присъединяват.

Защо е интересно: Разработката е на Meerkat – екипът, който показва, че разбира от тенденции и този път залага на видео на живо в контекста на група по интереси. Социализирането по време на реално парти може и да не се случва точно по този начин, но като цяло апликацията среща приятели с техните познати и с приятелите на техните приятели, като прави контакта непринуден.




Zola: Онлайн сватбен регистър

Финансиране: 40.85 милиона долара

Какво представлява:
Zola е място, където се обменят идеи между гостите на дадено сватбено тържество относно подаръците, които смятат да направят, но също така сайтът дава възможност да се изберат подаръци директно от него, вместо да се обикалят търговски обекти.

Защо е интересно: "Край на повторенията при подаръците. Zola расте с бързи темпове като основното му предназначение е да бъде място, където гостите споделят. Но също купуват и изпращат сватбени подаръци. Връзката между всички става бързо и лесно. Освен това сайтът е пълен с продукти, които младоженците обожават”.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: