Google предлага виртуална разходка в кратера на активен вулкан

360-градусовите панорамни снимки в Google Street View представляват най-лесният начин да посетим дори най-екзотичните и отдалечени кътчета на планетата. Компанията добави към популярната си услуга кадри от още една интересна локация. Последният ъпдейт на Street View включва кадри от остров Ambrym и е част от отдалечен архипелаг в Тихия океан. Потребителите могат не само да се разходят в тази интересна местност, но и да видят отблизо кратер на активен вулкан.

Според данните там се намира едно от най-големите езера с кипяща лава в света, предаде BusinessInsider. Така Google Street View се превръща в най-лесният начин да се приближите максимално до активен вулкан без да се притеснявате за своята безопасност. Впечатляващите снимки oт кратера са направени от двама изследователи с имената Джордж Маклей и Крис Хорсли. Те споделиха, че чувството да стоиш над бълбукащата лава и да усещаш топлината върху кожата си е феноменално.

1157 1

За да направят колекцията от 360-градусови снимки на този вулкан те трябва да изкачат скалистия връх и да пренощуват на открито. Крайният резултат си заслужава всички усилия. Местните жители изпитват страхопочитание към вулкана и дори понякога извържат жертвоприношения с животни, за да предотвратят по свой начин евентуално изригване.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: