Китайските брандове са доставили по целия свят почти 152 милиона смартфона

През второто тримесечие на 2017 г., китайските производители на смартфони със съвместни сили ще доставят около 151,8 милиона устройства по целия свят, прогнозират анализаторите от Digitimes Research. Според техните оценки, доставките на компаниите от Китай ще нараснат с 13% на тримесечна база, но на годишна те са спаднали с 2,7%. В резултат на това, общият дял на брандовете от Китай на световния пазар на смартфоните през април-юни ще бъде 46,7%.

От указания обем, 65,7 милиона смартфона на китайските производители ще се предлагат на чуждестранните пазари. Спрямо предходното тримесечие, вносът на апарати от Китай ще се увеличи с 18,8%, но в сравнение с април-юни 2016-та, цифрата ще бъде 1,8% по-ниска.

Лидерът сред китайските смартфон брандове е Huawei, делът на който трябва да е 21,1% от общия обем на доставките на смартфони от Китай. На второ място е Oppo с резултат от 16,5%, а на трето – Vivo (12,1%). Освен това, в топ 10 ще влязат тези производители, като Xiaomi (9,7%) и Lenovo (7,6%), Gionee (4,9%), TCL (4,6%), ZTE (4,6%), Meizu (3%) и Coolpad (1,4%).

От гледна точка на вноса на смартфони от китайските компании, лидер също е Huawei. Очаква се, че през това тримесечие ще бъдат доставени от чужбина 16,2 милиона смартфона. Заедно с Huawei най-големите вносители на комуникатори, ще бъдат Lenovo (9,9 милиона устройства, включително и моделите на Motorola), TCL (5,4 милиона), Oppo (5,4 милиона) и Xiaomi (4,9 милиона).

По-рано тайванската анализаторска компания Trendforce съобщи, че през първото тримесечие на 2017 г., китайските производители на смартфони са пуснали общо 141,7 млн. устройства, което е почти 26% по-малко, отколкото в последната четвърт на 2016 година.

Представените от експертите пет водещи китайски марки, почти напълно съвпадат със списъка на Digitimes Research. В класацията на Trendforce от първо до четвърто място също се нареждат Huawei (24,7%), Oppo (17,6%), Vivo (13,4%) и Xiaomi (8,1%), но на пета позиция се нарежда ZTE с дял от 7,8%.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: