Джек Ма счита, че новите технологии могат да предизвикат Трета световна война

В съвсем близко бъдеще хората ще могат повече да пътешестват и по-малко да работят – работната седмица ще намалее, а работното време ще бъде 4 часа. Но новите технологии и изкуствения интелект ще донесат и много болка, уверен е ръководителят на най-големия в света онлайн ритейлър. Джек Ма счита, че новите технологии могат да предизвикат Трета световна.

 

В интервю за CNBC милиардерът и ръководител на китайската компания Alibaba Джек Ма описа възможните проблеми, с които ще се сблъска човечеството в недалечното бъдеще. „Следващите 30 години ще бъдат болезнени. Глобализацията, обединена с възможностите на изкуствения интелект носят на обществото колосални рискове„.

Китайският милиардер предупреди:

„Първата технологична революция предизвика Първата световна война. Вторият технологичен пробив – Втората световна. Третата технологична революция може да провокира Трета световна“.

Джек Ма вижда заплаха не само от страна на човечеството, но и от страна на ИИ. Според главата на Alibaba, учените не бива да създават човекоподобни машини. Роботите и програмите трябва да вършат само онова, което човекът не може. Изкуственият интелект може да се окаже много по-опасен от атомната бомба.

От друга страна, автоматизацията и ИИ ще донесат несъмнена полза: поради автоматизацията, работното време рязко ще намалее, а хората ще могат да пътешестват повече.

Източник: kaldata.com

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: