Нова функция ще предотвратява кражбата на профилни снимки във Facebook

Профилната снимка е първото нещо, което другите виждат за нас в социалната мрежа. Именно заради това трябва много внимателно да подбираме как ще представим себе си във Facebook. Другата неприятна тенденция е чужд човек копира и открадне профилната снимка и да започне да я използва без знанието ни в интернет. Toва може да ви злепостави и да предизвика много неочаквани ситуации. Facebook вече тестват нова функция, която да предотврати това да се случи.


Компанията стартира пилотна програма на този полезен инструмент, който се казва Photo Guard. Както името подсказва той представлява пакет от няколко функции, осигуряващ максимална превенция на профилната снимка, информира TechCrunch. Aктивирането на Photo Guard не позволява на други хора да изтеглят изображението на профила ви във Facebook, нито пък да го споделят с други хора. Функцията също така премахва възможността някой да направи скрийншот.

Първоначално Photo Guard ще е достъпна единствено за смартфоните с Android. Aко всичко върви по план функцията ще бъде интегрирана и към iOS версиятa на Facebook. Другите потребители ще виждат синя рамка и защитен щит около акаунта ви, което ще индикира, че използвате функцията. Можем да сме сигурни, че Photo Guard ще се хареса на много потребители, които се притесняват, че някой може да открадне и злоупотреби със снимките им.

Източник: digital.bg

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: