Amazon расте прекалено бързо. Но кой се притеснява от това?

Вчера Amazon отчете най-добрия си Prime Day. Според изчисления на Cowen и JPMorgan Chase гигантът е направил 1 милиард долара от продажби само за 30 часа.

И компанията набира все по-голяма скорост. Неотдавна стана ясно, че Amazon ще придобие веригата за здравословни храни Whole Foods за сумата от 13.7 милиарда долара.

 

Гигантът определено расте, а последните успехи станаха обект на изказвания на инвеститори, които повдигнаха опасенията, че Amazon става прекалено голяма.

Хедж фонд мениджърът Дъглас Кас заяви, че скоро може да предстои намеса на правителството по въпроса. По думите му в момента има ранни дискусии в законодателните камари във Вашингтон, свързани с евентуалната антитръстова опозиция срещу бизнес практиките на Amazon, вече направените стратегии за ценообразуване и разрастването на компанията, пише MarketWatch.

Компанията доминира при продажбата на книги, облачни услуги и електроника онлайн. А по всичко личи, че се насочва и към други категории. Господството на Amazon създава голям стрес за търговците на дребно, чиито проблеми се задълбочават въпреки опитите да наваксат.

Експертът коментира още, че някои демократи в Сената са започнали проучване на евентуалния негативен ефект на Amazon върху конкуренцията.

Инвеститорът смята, че правителствените "дискусии може би току-що са започнали", но вероятно няма да се стигне до сериозни крачки спрямо плановете за растеж Amazon.

Кас заяви, че заема къса позиция относно акциите на компанията, като коментира, че активите ще тръгнат надолу. Инвеститорът смята, че ценните книжа на гиганта могат да паднат с 10% в рамките на една нощ, след като пазарът разбере за преговорите.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: