Стратегия срещу “прегаряне” на работното място

В момента, в който Рейчъл О'Мера си взела отпуск от Google, вече се чувствала доста съкрушена. Някога била суперзвездата на офиса, но през последните месеци шефът й твърдял, че тя не покривала очакванията му.

По-късно тя пише в книгата си: "Пауза: Улавянето на животопроменящата сила на взимането на почивка" - в този момент се чувствах като "един жалък провал".

 

Повреме на 3 месечната отпуска, която О'Мера си взела, осъзнала една важна стратегия за справяне с “прегарянето” на работното място. Тя използвала времето си да разбере накъде иска да се развие в професионалната сфера. Първото и навярно най-трудно нещо, което трябвало да превъзмогне, е да спре със самообвинителните негативни мисли.

Стратегията, която използвала, за да спре негативизма си била изключително проста:

Развила способността да гледа на миналото като на … минало и да не го допуска да руши настоящето.

Тя започнала да говори в минало време за всичко, което я притеснява и проваля.

Нещо повече, тя успяла да развие увереността си дотолкова, че без притеснение да се опитва да направи онова, което преди се е страхувала да направи.

В "Пауза" тя споделя повече за стратегията, която е използвала, за да спре мислите на самосъжаление.

Нейният съвет е: Не се наказвай с негативни мисли

Разпознай това, че това, което чуваш в мислите си, не е цялата истина. Умът ти практикува това, което знае и очаква. Не наказвай себе си заради това.

Замени старата представа за себе си и мислене с нова. Запомни, ча когато в ума ти проблясва мисълта "Не съм достътачно добър", може да я промениш на "Достатъчно добър съм". Изрази новите си позитивни вярвания, кажи новата мисъл на глас. Това ще вдигне самочувствието ти и ще подсили умението ти да реагираш в стресови ситуации.

Променяйки начина си на мислене, ще започнеш да променяш и отношението си към работата. 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: