Най-добрият трик, за да стигнеш до върха

"Ти си само толкова добър, колкото е добър последният ти трик".  Това лесно би се превърнало в постулат за живота като цяло, но в случая е конкретен съвет, който скрейборд звездата Тони Хоук отправя към сина си - също скейтборд спортист и изгряваща звезда Райли Хоук.

На 48 години Хоук-баща е изсвестен със своите умения за вертикален скейтинг. Райли (на 24 години) е известен само като … уличен скейтър. До 2013 година, когато Райли е отличен като най-добър скейт аматьор на наградите на Skateboard Mag.

 

Днес Хоук-младши споделя най-добрият съвет, който е получил от баща си не само по отношение на спортните постижения, но и за това как да останем на върха. Прочутият Тони Хоук е съветвал сина си: да продължи да предизвиква себе си и никога да не почива на стари лаври.

Звучи като нещо познато. Вероятно много бащи предават този завет на синовете си, но често се случва и да забравим, че това може да е рецепта за успех във всяка сфера от живота.

Хоук-старши добавя:

"Трябва да продължаваш да се опитваш да направиш нещо ново или нещо по-добро. Дори и да си на върха на състезателната класация, помни, че това не е завинаги. Ако разчитате само на стила и уменията, които са ви довели до първото място, трябва да знаете, че успехът се задържа при тези, които продължават да се подобряват. Трябва да се предизвиквате и развивате непрестанно".

Хоук споделя, че неговият син е израснал практикувайки различни стилове в скейтбординга и го прави и до ден днешен. "Известен съм с това, че избирам все по-големи рампи и търся нови предизвикателства, заради това и популярността ми расте", потвърждава и синът.

Съветът на Хоук-баща е бил възприет добре от сина му, но той може да бъде полезен за всички. Последните проучвания показват, че хората, които са били в различни компании и на различни позиции са по-добри специалисти, адаптират се по-бързо и натрупват повече умения от останалите. 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: