Компания с 2 600 служители в България придоби ирландско дружество

TELUS International придоби Voxpro, доставчик на клиентско обслужване, техническа поддържка и решения за продажбени офиси в Румъния, Ирландия, САЩ и Филипините.

Приблизително 2 700 човека от екипа на Voxpro, сред които ръководният ѝ екип, ще се присъединят към семейството на TELUS International - водеща световна аутсорсинг компания.

 

Така общият брой на служителите й по целия свят ще нарасне до почти 28 000 души, които обслужват клиенти на повече от 35 езика.

Придобитото дружество е със седалище в Ирландия и "притежава богат опит в обслужването на иновативни компании и лидери в сферата на технологиите, помагайки им да се превърнат в едни от най-известните световни марки днес", казват от TELUS International.

Сделката ще разшири присъствието на TELUS International в Букурещ, Румъния и Манила, Филипините, където канадската компания вече има офиси.

"Това е партньорство на сходни организации, фокусирани върху предоставянето на услуги от световна класа за нашите клиенти и техните клиенти", заяви Джефри Пюрит, президент и главен изпълнителен директор на TELUS International. "Заедно ние осигуряваме истинско диференцирано предлагане на пазара, предназначено да отговори на бързо растящите изисквания на нашите партньори за повече локации на офисите ни, универсални и гъвкави структури за многоезична поддръжка и силно ангажирани служители, които да постигат отлични резултати в обслужването на клиенти".

В България TELUS International има над 2 600 служители в София и Пловдив, които обслужват клиенти на над 50 компании от различни индустрии, сред които и марки от списъка на Fortune 500. Офисите на компанията в Румъния се намират в Букурещ и Крайова, където работят над 1000 души.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: