12 професии за хора, които не обичат да се срещат с други хора

Не всеки обича да общува с останалите. Ако това сте вие, то бихме ви препоръчали да си потърсите работа, в която не са ви необходими умения
за комуникация и поддържане на социални контакти. Ето някои от вариантите за добре платена професия, която малко или повече ще ви постави в мечтаната от вас изолация.


1. Шофьор в мина
Шофьорите в мините карат електрическо или дизелово камионче в подземните галерии и превозват материли от работната площадка до определено място. Работата не изисква особена комуникация със странични хора.

2. Техник геолог, тестващ пробите

В тази професия се нуждаете от знания и умения относно тестването или анализирането на геологични проби, проби от масла или минерали. Най-вероятно ще ви се наложи да изледвате почвите за наличие на петрол, газ и минерали. Това едва ли ще ви среща с много хора през цялото време. Ще имате работа с почвата, но не и с други себеподобни.

3. Самолетен механик
Специалистите от тази професия диагностицират, поправят или преглеждат самолетни двигатели и свързаните с тях системи. Сходна работа може да бъде намерена и като механик на хеликоптер. Комуникацията тук е на ниво машини и се изискват специфични знанаия за тяхното устройство и съвсем минимални социални контакти.

4. Поет, лирик или креативен писател
Всички те пишат оригинални текстове като например сценарии, есета, проза,
поезия или текстове на песни, за рекламни спотове, за ПР или рекламно съдържание и т.н. Ако сте добър, вашите думи ще отлетят и ще достигнат до много хора, но твърде рядко ще ви се наложи вие лично да ги изречете. С други думи – ще работите със словото, но предимно писмено.

5. Количествен финансов аналитик
Той се занимава с анализи и развитие на т.нар. количествени финансови продукти, от които се интересуват професионалисти и финасови иституции, занимаващи се със спестяване, отдаване, инвестиране, заеми или управление на
рискови инвестиции.

6. Молекулярен и клетъчен биолог
В тази професия ще трябва да проучвате и да изучавате клетъчните молекули и органели, за да установите в детайли клетъчните функции и организации. Ако сте добър, е възможно да помогнете на много хора, но едва ли ще ви се наложи пряко да си взаимодействате с тях.

7. Статистик

Статистиците развиват или прилагат математически или статистически модели и теории, с които да съберат, орагнизират, разтълкуват и обобщят цифрови
данни, с цел да изведат полезна информация от нея. Интересна наука и подходяща професия за хора, които са асоциални.

8. Уеб администратор
Те също попадат в категорията хора, които успешно изолират себе си от външни ясвят. Уеб администраторите управляват и преправят уеб пространството, а същевременно се занимават и с това да провеждат различни тестове на уебсайтове и уеб приложения.

9. Икономист
Всъщност тази професия има широко приложение, но ако сте от хората, които се занимават с проучвания, подготвят доклади или правят планове спрямо
икономически проблеми, свързани с производството и разпространението на
продукти или услуги или анализирате парични и фискални политики – то тогава ващите чести събеседници ще са цифрите и така наречените икономически и финансови модели.

10. Астроном
Астрономите наблюдават, проучват и тълкуват астрономически феномени, за да
увеличат основното знание на хората или да приложат наученото от
видяното към практични проблеми.

11. Математик
Също като икономистите и математиците са специалисти, чиито знания намират широко приложение, но да речем, че вие ще проучвате фундаментални математични принципи или прилагането на математически принципи в науката, мениджмънта и други сфери, в които се използва математиката. Тогава ще имате шанса да решавате проблеми в различни области, използвайки различни математически методи и ежедневната работа с хоря няма да бъде ваш приоритет.

12. Компютърен хардуерен инженер
Тези специалисти проуват, разработват, проектират или тестват компютри или екипировка, свързана с компютри за комерсиална, индустриална, военна или научна употреба. Важни дейности, които пряко ще ви свържат с машините и косвено с хората. 

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: