Проектираха първия висящ небостъргач

Архитектурното бюро от Ню Йорк Clouds Architecture Office има необичайно предложение - специалистите във фирмата са разработили висока кула, която се е провесила към земята от … астероид.

Нарекли са своя небостъргач Analemma Tower.

Предполага се, че това ще е не само първата висяща кула в света, но и най-дългата, тъй като ще се провеси от хиляди километри.

Според плановете това архитектурно чудо ще е захранвано от соларни панели и ще трябва да е непрестанно огрявано от слънчевата светлина. Подобни творения сме мяркали само някъде в научнофантастичните филми, но ето че вече има един реален проект. Доколко е изпълним, времето ще покаже.

Предвижда се, че подобна сграда ще се движи по цял ден между изночното и западното полукълбо очертавайки осмица по пътя си. Така ще улавя постоянно слънчевите лъчи и няма да попада в зона “нощ”.

Идеята наистина изглежда почти невъзможна, но всъщност НАСА планира своя мисия, локализирана на астероид през 2021 година. Тази мисия ще изследва възможността животът да се пренесе именно на астероид. Ако това е възможно, тогава кулата на Clouds Architecture Office определено ще има бъдеще.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: