Кокетното Гинче набута държавата в ситком

Премиерът Бойко Борисов повика на спешен разговор в Министерския съвет (МС) в 8.30 сутринта в четвъртък купувача на бизнеса на ЧЕЗ в България Гинка Върбакова, съобщиха правителствени източници. Според неофициалната информация тя е декларирала готовност да се оттегли от сделката, тъй като не е имала намерение да провокира подобен скандал, нито да участва в заговор за свалянето на управляващите, както заподозря министър-председателят, пише "Медиапул".

Кабинетът пък обмисля вариант, в който държавата да се включи в изкупуването на бизнеса на ЧЕЗ у нас, доколкото това е възможно, и така окончателно да бъде сложен край на случая. Това потвърди и самата Върбакова, заявявайки пред медиите след срещата, че държавата ще се включи в сделката.

 

Комедия дел арте с елементи на старогръцка трагедия. Кокетното слугинче Гинка, заобиколено от двама сатири, обяснява как ще се развива действието, докато и тримата се ослушват за гръмотевици от Божеството. Божеството от своя страна е като някакъв retarded от слаб ситком. Жалко само, че в първо действие нямаше пушка на стената.
Annie Tsankova



Правителствата не преговарят с Гинки и не влизат в съдружие с тях. 

Правителствата създават регулаторни и контролни органи, които контролират Гинките да играят по правилата.
Правителствата създават съдебна система, която осигурява справедливост при спорове с Гинките.
Когато това липсва, Гинките са на власт.
И това ще трябва да променим.
Georgi Kadiev



Е, сега не разбрах - държавата може ли или НЕ може да се меси в частни сделки?
Emil Spahiyski


ОбезЧЕЗтиха Гинка
Dragomir Simeonov


МЪЖЪТ НА ГИНКА Я ПРАТИЛ ДА ПЛАТИ ТОКА, АМА ТЯ НЕ РАЗБРАЛА И ПЛАТИЛА ЦЯЛОТО ЕНЕРГО.
Ралица Райжекова



И Гинка, и Теменужка прецакани! Насилие над жени е това, Истанбул!
И така ли се честити Баба Марта, бе, Бойко? Да вземеш ЧЕЗта на как' Гинка.. а какви интервюта даваше.. на път бех телевизор да си взема!
Georgi Pavlov



Сутринта видях по телевизора най-жалката снимка на приключилия преход: в средата Гинка Върбакова, от едната й страна финансовият Вл Горанов, от другата Томислав Дончев вицепремиер.. Току що излезли от среща с премиера, където увещавали Гинка да се съгласи държавата да получи контролен дял в придобитата от нея ЧЕЗ. Тя се съгласила и сега я изпращат в Прага да увещава чешкия продавач!

И никой /и БСП също, забелязвате ли?// не пита Бойко Борисов защо държавната банка ББР се е ангажирала да изплаща заем на ЧЕЗ, което просто значи, че държавата е в течение и стои зад сделката. Само че паралелната държава е, която стои, а може би и контролира , пред която Борисов не смее да гъкне . Сделката ЧЕЗ сля видимата с паралелната държава.

Затова и обслужващите паралелната държава няма да бъдат извикани на заседанията на комисиите в парламента, за да не зададе никой въпроса на управителя на ББР защо аджеба сте ангажирали банката със заема на ЧЕЗ? И БСП мълчи, нали забелязвате? БСП не пита защо - БСП не иска да сложи пръст в раната, къде по-безболезнено е само да говори за паралелната държава...
Лицемери.
Petia Vladimirova



За първи път виждам някой да преговаря сам със себе си! И да не излезе, че това е планиран сандал/ резервен вариант/ за да изкупи държавата ЧЕЗ на доста
висока цена! И вече няма да се задава въпросът кой стои зад Гинка, а кой стои до нея!
Ivan Takev



Боже, колко ниско паднахме... Всичко бяхме видели, но чак в такава унизителна ситуация никой никога не е поставял държавата. Подиграва ни се светът вече…
Lubka Katchakova

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: