Рекорден брой дами печелят предварителните избори в САЩ

Повече политици от нежния пол печелят в различни турове на изборите в САЩ, показва статистиката. Те се включват и печелят все по-високи постове, включително предварителния вот за губернатори, сенатори, а и за представители в камарата. 

Дамите-политици поставят нови рекорди и си проправят пътя за ноемврийските битки, когато ще се проведат междинни избори. Очаква се през есента значително да се увеличиброят на жените на изборни длъжности и с тяхна помощ да се промениобщественият дебат по въпроси като здравеопазване, имиграция, образование и контрол над оръжията.

 

Повечето от тези кандидати са демократи, някои от които се впускат в надпревара за първи път. Те твърдят, че мотивацията им да се кандидатират е желанието за промяна, но и други фактори като например движението #MeToo.

"Отчасти мисля, че участието ми в това състезание е възможно, заради всички дами,които са активни и благодарение на тях виждам моята общност по нов начин", коментира демократът Мики Шерил, бивш пилот на хеликоптер във военноморските сили и федерален прокурор, която се опитва да спечели вота в Ню Джърси и да си осигури място в конгреса.

Шерил и още около 200 жени, водят в първичните избори на различни места, сочи анализ на резултатите от вота.

Рекорден брой от 19 дами печелят в предварителните турове за място в Сената. И за пръв път 13 жени са номинирани в надпреварата за губернаторски длъжности в една и съща избирателна година. В следващите седмици е възможно цифрата да нарасне, тъй като се провеждат още турове в различни щати.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: