Споделените скутери са новото транспортно средство в Сан Франциско

Сан Франциско е мегаполисът, в който се изпрабват много новости и ето, че вече е сред пионерите със споделени скутери за придвижване. Според някои новото средство създава проблеми в трафика, но други набраво са влюбени в този начин на придвижване. 

Bird - електрическите червени скутери са дело на стартъп компанията Sound Ventures, където актьорът Аштън Кътчъре инвеститор. Стартът на новата услуга обаче не е безпроблемен. Появи се бурна реакция от страна на жителите на Сан Франциско и в след като все повече гласове поискаха тяхната забрана - ето че скутерите вече са неаконни. Конкурентите им Skip и Scoot обаче получиха необходимите разрешения.

 

Според Кътчър новите регулации са абсурдни.

КомпаниятаBird е базирана в Санта Моника и вече получи огромно финансиране от 415 милиона, въпреки, че е основана преди по-малко от година.

Докато мнозина похвалиха новата форма на транспорт, заради лекотатаи ефективността на придвижване, други се разтревожиха от броя на скутерите, които се появиха по тротоарите на града.

Регулация се промени бързо: През април прокурорът на Сан Франциско издаде заповед за прекратяване и спиране на скутерите. Понастоящем стартиращите фирми са принудени да кандидатстват за разрешително за извършване на услуги в градския транспорт в Сан Франциско, като Skip и Scoot вече получиха необходимите разрешителни за връщане от октомври.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: