Има задържан за подозрителните пакети, изпращани до високопоставени политици и общественици в САЩ

По данни на ФБР арестуваният е идентифициран като Сийзър Сайък, на 56 г. от Авентура. Задържането му е станало в магазин за авточасти в близкия град Плантейшън.

Сайък има дълга история от срещи с органите на реда. Той бил арестуван и обвинен в заплахи за употреба на взривно устройство през 2002 г, а също така е прибиран за кражби и притежание на наркотици. 

Властите съобщиха, че са заловили десетки пакети в различни щати из цялата страна. Нито един от тяхне се е взривили не е ясно дали са били потенциално замислени да причинят физическа вреда или просто да всяват страх.

 

По-рано беше съобщено, че са открити нови подозрителни пратки, адресирани до сенатора от Ню Джърси Кори Букър и бившия директор на националното разузнаване Джеймс Клапър - и двете са били подобни на тези, съдържащи тръбни устройства, наподобяващи бомби, които бяха изпратени до други видни критици на президента Доналд Тръмп и бяха хванати по-рано.

Главниятпрокурор Джеф Сешънс заявиче ще хвърли всички налични ресурси за разследването. Президентът Доналд Тръмп приветства усилията на ФБР и заклейми използването на насилие в политическата сфера. 

"Ние никога не трябва да позволяваме политическото насилие да се вкоренява в Америка, не можем да допуснем това да се случи и аз съм ангажиран да направя всичко вмоята власт като президент, за да го спра и да го спра сега”, заяви държавният глава.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: