Топ 5: Как Изкуственият интелект революционизира Човешките ресурси

Технологиите, особено Изкуственият интелект (AI), наистина променят играта в сегмента на човешките ресурси и управлението на талантите. Но кои задачи са по-подходящи за човешката страна на човешките ресурси и кои остават изцяло за компютърния ум?

Ето топ 5 на начините, по които Изкуственият интелект революционизира подбора.

  1. Намалява административното натоварване

Повечето екипи за намиране и наемане на таланти са затрупани с административна работа. Освен часовете за преглеждане на резюмето, мениджърите по подбора имат и множество задачи, свързани с това да преведат кандидатите през процеса на наемането. Автоматизирането на някои от тези административни задачи и отчитането може да спести дълги часове работа.

  1. Открива по-добрите таланти

Въпросът е спорен. Мнозина вярват, че автобиографиите се проверяват машинно, преди да ги види човешко око. Повечето нови системи не работят по този начин, но все пак схващането е широко разпространено. Изкуственият интелект може да определи най-добрите автобиографии и да ги отдели, но все още не сме на този етап, в който да отчете доколко кандидатът подхожда на фирмената култура, което е не по-малко важно от сертификатите и годините опит за дадена позиция. Вероятно не е далеч времето, когато и тази част от процеса ще може да бъде автоматизирана.

  1. Ограничава потока от кандидати

Техническият напредък не бива да плаши тези, които се занимават с човешки ресурси и привличане на таланти. Най-важната работа винаги ще бъде изпълнявана от хората. Изкуственият интелект е полезен при първичната преценка какви служители са необходими на компанията. Има много добри продукти, които могат да оценят настоящия състав вътре в екипа и да помогнат да се вземат по-разумни решения за това какъв да бъде следващият талант, който да се присъедини към отбора Макар че процесът е все още твърде скъп, безспорно има своите предимства.

  1. Подобрява ефективността

Автоматизацията и човешката намеса не трябва да се изключват взаимно. Стратегическото им съчетаване може да доведе до ненадминати резултати. При подбора, една от ползите от автоматизацията е, че независимо от обема кандидатствали, всеки получава своевременна кореспонденция. За кандидатите, които следят за внимателен и искрено формулиран имейл преди да решат дали даден работодател наистина си струва усилията, това прави голяа разлика.

  1.  Коя е Топ промяната под номер 1 ще чуят присъстващите на предстоящия форум за Employer Branding, наречен: Битката за талантите.

Събитието ще се проведе на 12 декември 2018 г. в Експо хотел, София.

Ранните регистрации са отворени до 25 ноември 2018, а читателите ни ползват допълнителна оттъпка от 10% с Промо код: ST10

Сайтът за регистрация е: https://talents.b2bmedia.bg
 
1555 1
 
 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: