Какво мислят за свободата на словото българските онлайн потребители?

Свобода на медиите, свобода на словото - не са лесни теми, но са неизбежни, когато става въпрос за предоставяне на независима информация и изказване на различни мнения и гледни точки. Онлайн мониторинг платформата Neticle изследва какво мислят по темата българските онлайн потребители.

Neticle намира всяко съдържание от началото на септември, в което се споменават по-горните теми, след което автоматично ги анализира в зависимост от тяхната тоналност, т.е. дали са били позитивни, негативни или неутрални.

Обобщение

Най-много се е говорило за свободата на медиите (611 бр.), следвани свободните права (12 бр.) от свободата на словото с 48 споменавания. Както се вижда това не са големи стойности, но не са и малки, предвид чувствителността на темите..

Отношението към темите е доста различно: хората се отнасят негативно към свободата на словото, а свободата на медиите постоянно се променя в зависимост от публикуваните новини.

Какво мислят за свободата на словото българските онлайн потребители?

Кои и за какво са говорили във връзка със свободата на словото?

Кои са се занимавали най-много с темата? Основно пресата се занимава с темата, както и коментарите под статиите. В този случай социалните медии изостават, основно новинарските портали и новините в тях поддържат темата и дискусиите.

Какво мислят за свободата на словото българските онлайн потребители?

Най-често споменаваните свързани теми са медиите и демокрацията, като превес имат позитивните споменавания, по-скоро заради темата и нейната значимост, отколкото заради оптимизма. Често споменавани теми са и корупцията е непрозрачността в държавата.

Какво мислят за свободата на словото българските онлайн потребители?

Темата за свободата на словото и медиите е доста споменавана в онлайн пространството, макар и отношението към нея да не е еднозначно - все пак темата е често дискутирана и се приема насериозно от потребителите, което е добре: все пак именно за това става въпрос, когато говорим за свободата на словото, всеки да има възможност да изкаже своята гледна точка.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: