Практическият форум „Пътят на предприемача“ ще търси отговор на въпроса „защо“

Програмата ще е изпълнена с нетуъркинг паузи, решаване на реални казуси и анализиране на конкретни бизнес ситуации

На 9 февруари ще се проведепрактическият форум „Пътят на предприемача“, насочен към всеки, който планира да стартира собствен бизнес или вече е предприел тази крачка. Събитието има за цел да подкрепи предприемачите в процеса на създаването и растежа на фирмата, като ги преведе през основните теми, свързани с този процес – определянето на мисията и визията, административната и бюрократична страна на предприемачеството, приоритизирането на финансите и много други.

 

В основата на решението да се стартира нов бизнес е необходимо да бъде поставен отговорът на въпроса „Защо“, счита Павел Хрисков, лектор в предстоящото събитие. „Ако знаем защо правим дадено нещо, през цялото време сме наясно с нашата мисия и визия и ги изграждаме през целия ни път към успеха.“ Той допълва, че именно върху търсенето на този отговор е фокусирана цялостната програмата на „Пътят на предприемача“ – през цялото време участниците ще имат възможност да анализират защо действат по определен начин и какъв е смисълът от предприетите от тях начинания.

Философията за значението на въпроса „защо“ е част от концепцията на Саймън Сайнек - „Златния кръг”, чиято цел е да разкрие визията, смисъла и мисията на всяко бизнес начинание. „Когато не знаем защо всъщност искаме нещо, ние нямаме концепция, нито представа защо го правим“, категоричен е Павел Хрисков. По време на целодневния форум „Пътят на предприемача“ той и останалите лектори – Димка Кънчева и Стоян Шейретов – ще помогнат на участниците да намерят отговора на този въпрос за себе си и своето бизнес начинание посредством споделяне и обсъждане на реални казуси както на лекторите, така и на участниците, и нетуъркинг.

Организаторите са отворили специален мейл, на който всеки интересуващ се от света на предприемачеството може да изпрати своя въпрос или казус - [email protected]. Срокът е 5 февруари, а 5 от най-интересните случаи ще бъдат дискутирани още по време на събитието.

Организатор на „Пътят на предприемача“ е Consendo Bulgaria – компания, която предоставя консултантски бизнес услуги и оказва съдействие на публични и частни предприятия и физически лица. Част от екипа на Consendo са експерти с повече от 10 години опит в счетоводството, IT услугите и финансовото консултиране. 

Партньори на “Пътят на предприемача” са ресторант Ам-Гъл,Different Trade,SOHO – Sofia Holistic Coworking Company,Inteleksys,Hriskov GroupиMMS Groupи 3CON.

Медийни партньори на събитието саDartsNews,iNews,b2bmedia,OFF News, Указател за професионалисти,Блогът на Нефтелимов,Фондация "Вътрешен компас: Следвай своя път",HR-bgиBusiness Club.


Повече информация за събитието, лекторите и билетите може да бъде открита на официалния сайт – www.entrepreneur.consendo.bg

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: