Lufthansa Technik Sofia с нов изпълнителен директор

Торстен Раабе е новият главен изпълнителен директор на Lufthansa Technik Sofia. Българското подразделение заема стратегическо място в цялостната структура на Lufthansa Technik Group, като към днешна дата в него са заети над 1 200 служители.

Торстен Раабе е роден на 20 януари 1972г. в Бад Швалбах, Германия. Получава образователна степен магистър „Индустриален Инженеринг и Мениджмънт“ в Технически Университет Дармщат, Германия и започва кариерата си в Lufthansa Technik Group през 1998г.

 

До 2012г. заема различни мениджърски позиции в базите на компанията във Франкфурт и Хамбург. Присъединява се към екипа на софийското подразделени през април 2012г., където поставя основите на звеното „Material Management“ към Lufthansa Technik Base Maintenance Division. Като Директор на отдела за управление на материалите за базово обслужване на самолети е отговорен за снабдяването на базите в София, Хамбург, Будапеща, Малта, Шанън (Ирландия) и Пуерто Рико.

Lufthansa Technik Sofia е част от Lufthansa Technik Group - световен лидер в поддръжката и основния ремонт на самолети, компоненти и двигатели. От откриването си през 2007г. до сега, Lufthansa Technik Sofia се наложи като един от водещите центрове за основен ремонт и техническа поддръжка на самолети в Европа. Българското подразделение е с обща площ от 50 000 кв. м и е специализирано в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing.


Lufthansa Technik Sofia с нов изпълнителен директор

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: