Съветът на жените в бизнеса стартира програма за малкия бизнес

Водещи дами-мениджъри подкрепят със знания и опит прохождащи предприемачи в страната

В тон със своята основна мисия за предаване на знания и опит на ново поколение предприемачи, Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) с подкрепата на фондация „Америка за България“ стартира специална програма „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ (BASE). Тя е насочена към желаещите да започнат или да доразвият своя собствен бизнес в населени места извън столицата. Програмата е с продължителност от 12 седмици и започва с работни форуми в Ловеч и Велинград.

 

Обучаващите се ще имат шанса да се учат от лекторите и менторите по проекта – едни от най-изявените дами-мениджъри у нас. Като лектори и ментори ще се включат топ мениджъри от А1, Сименс, Астра Зенека, Бенефис Системс, Смартс Груп и др. Курсът има теоретична част, представена по достъпен начин. Отличителното му предимство е силният модул с решаване на практични казуси, работа в екип и създаване на виртуални фирми и бизнеси.

„Вярваме, че важна част от мисията на нашата организация, в която членуват утвърдени мениджъри в областта на управлението и корпоративната култура, технологиите, образованието и обучението, е да насърчава предаването на ценен опит на хора с бизнес идеи“, посочи д-р инж. Боряна Манолова, председател на СЖББ. „Даваме си сметка, че малкият бизнес е гръбнакът на българската икономика и тази програма е начин да подкрепим развитието му.“

В рамките на курса участниците ще съставят бизнес план на своята идея и ще се включат във финално състезание за най-добър проект. Разработките ще бъдат представени пред компетентно жури, съставено от членове на СЖББ, а най-добрите ще бъдат отличени с парични награди, с които да развият бизнеса си.

Поканени са да се включат както работещи, така и хора, които са извън пазара на труда по различни причини, а също и представители на различни етнически групи, майки след майчинство, самотни родители и младежи с желание да стартират собствен малък бизнес.

От СЖББ очакват голям интерес към програмата. Ще бъдат подбрани участници, които са мотивирани за промяна, готови да придобият или да доразвият своите умения и знания и да стартират и развиват свой реален бизнес.

 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: