Невен Дилков е избран за зам.-председател на ECTA

Конкуренцията и честният труд ще победят монополите навсякъде, коментира управителят на Нетера

Невен Дилков, основател и управител на Нетера, е избран за зам.-председател на Съвета на директорите на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации (ECTA - European Competitive Telecommunications Association).

ECTA е неправителствена организация с над 20-годишна история. Тя представлява интересите на стотици водещи телекомуникационни оператори и доставчици на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на справедлива регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

За успеха на тази мисия ECTA работи активно с европейските институции и националните правителства, с Органа на европейските регулатори за електронни съобщения (BEREC) и националните регулаторни органи, с Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност (ENISA), органите по конкуренция и други европейски и национални агенции. Целта на организацията е да гарантира, че политиките и законите насърчават конкуренцията, използването и развитието на електронните комуникации.

В Европа има голяма нужда от подобряване на конкуренцията на телеком пазарите и ECTA, като основен представител на интересите на малките и средни оператори в Европа, ще продължи да работи с Европейската комисия и парламент този процес да продължи и да е много по-успешен. Поемам ангажимент към всички в индустрията да давам своя принос и да помагам за създаване на много по-добри условия на всички пазари в Европа.

Конкуренцията и честният труд (hard work) ще победят монополите навсякъде“, коментира Невен Дилков.

Като основател на един от първите независими доставчици на интернет в България, Невен Дилков има близо 25-годишен опит в телеком индустрията. Той е член на Борда на директорите на ECTA от 2018 г., а на 30 март 2020 г. е избран за негов зам.-председател. Невен Дилков участва в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни комуникации, Програма достъп до информация и др.

Член е на Експертния обществен съвет за управление на регистрите ".бг" и ".bg" към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС).

Невен Дилков е основател и на първата дистрибутирана интернет ексчейндж платформа в света - NetIX. Заедно с партньори и колеги той създава и развива и до днес мащабни бизнес проекти като Neterra.TV, Cloudware.bg, NetFleet.bg, Sofia Data Center. Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е завършил с отличие и summa cum laude West Virginia Wesleyan College, САЩ.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: