Лидия Шулева бе избрана за заместник-председател на Икономическия и социален съвет
Г-жа Лидия Шулева, член на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ), е избрана за заместник-председател на Икономическия и социален съвет (ИСС) от групата на гражданските организации.

 Икономическият и социален съвет (ИСС) има важна социална роля като връзка между гражданите и държавата и е възможност за изказване на мнения, становища и гледни точки по въпроси от обществена значимост. По този начин ИСС изразява и защитава интересите на гражданското общество в диалога със законодателната и изпълнителната власт и волята му за икономическо и социално развитие.

„Съветът на жените в бизнеса в България гарантира, че г-жа Лидия Шулева и нейният дългогодишен административен и управленски опит като заместник министър- председател, министър на труда и ‎социалната политика, министър на икономиката, депутат в Европейския и ‎Българския парламенти ще допринесе за диалога и сътрудничеството на неправителствените организации в процеса на управление и вземане на решения за нашето общество.“, каза д-р инж. Боряна Манолова, председател на Управителния съвет на СЖББ и главен изпълнителен директор на Siemens България и Северна Македония.

„Ще работя за издигане на мястото и ролята на жените в обществото, за преодоляване на неравенствата, за създаване на по-добри възможности за реализацията на жените, чрез различни инициативи на ИСС, включително разработка на становища и предложения с цел постигане на положителна промяна.”, каза г-жа Шулева след избирането си.

В ИСС са представени групите на работодателите, работниците и неправителствените организации. Съветът на жените в бизнеса в България обединява експертизата на своите членове в сферите на овластяването на жените, създаване и запазване на качествени работни места, младежка заетост и квалификация, образование и личностно и професионално развитие. Като заместник-председател на ИСС г-жа Шулева ще работи за създаването на политики насърчаващи развитието на жените, които са най-силно засегнатите от настоящата здравна и икономическа криза.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: