Защо никога не късно за нов старт?
ЖИВОТЪТ СЛЕД 40 ’21: Онлайн фестивал за жени на 35/40, 50, 60
 
Помните ли, когато бяхте на 18 как ви изглеждаха хората, които са на 40 и повече години? С какво точно свързвате този период от живота на една жена – с болести, проблеми или възможности?

Чували ли сте умозаключения от типа на „менопаузата е виновна за настроенията и”, „тази болест се дължи на възрастта”, „вече за къде да започва това или онова”?

Факт е, че ако се поровим в интернет, ще видим много повече статии, посветени на здравословните проблеми, с които се очаква да се сблъскаме след преминаването на една определена възраст, отколкото такива, които ни дават една гледна точка към този период като възможност да се разгърне човешкия ни потенциал и да намерим нов смисъл.

Именно затова организаторите на първия български дигитален фестивал „Животът след 40”, който ще се проведе на 5 и 6 юни тази година, са се заели с каузата да провокират дамите на средна възраст да търсят начини да  превърнат този период от източник на стрес и тревога в източник на радост и вдъхновение като канят 18 водещи психолози, ментори, експерти, специалисти да споделят житейския и професионалния си опит с дамите на зряла възраст.

Зрялата или средната възраст за някои започва около 35, за други около 40 и продължава почти 30 години до около 65 годишна възраст. В програмата на фестивала ще бъдат засегнати интересни и полезни теми – как вътрешния ни диалог може да повлияе на процесите на остаряване или съхранение на нашето тяло и защо ейджизмът е вътрешен проблем; как определени навици и емоционални нагласи могат да отключат една или друга болест; как можем да останем по-млади според епигенетиката, променяйки нагласите и изборите, които правим; пътят към духовното и мъдростта; как може да преодолеем страха от смъртта; как може да се гримираме или обличаме в този период, за да се чувстваме удобно тялом и духом; защо средната възраст е време да се самородим и как да я превърнем в освобождаващо преживяване; как да заобичаме тялото си с промените, които преживяваме; как да снижим критичния глас, който постоянно търси грешки и поставя високи летви; как да се храним или спортуваме или практикуваме йога в унисон с вътрешния ни ритъм; как може да се съхраним и себезапазим емоционално; как да вземаме добри финансови решения; как да удължим репродуктивното и хормоналното ни здраве; защо е нормално да направим избор за по-късно майчинство и как да бъдем пълноценни майки дори и в тази възраст; как можем да активираме женската енергия чрез танци и медитация; можем ли и как да направим нов старт във коя да е област от живота.

Ако сме ви заинтригували влезте в сайта на  фестивала и се запознайте с лекторите и програмата на festival.onlinelifeacademy.com

Организатори на фестивала: Кремена Станилова, психотерапевт, Теодора Панайотова, антистрес терапевт, фотограф, гримьор

https://festival.onlinelifeacademy.com/organizators/


Защо никога не късно за нов старт?

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: