Още повишения в българския офис на Viber
Даниела Иванова поема ролята на директор развитие за Европа, а Момчил Еленков ще отговаря за финтех глобални партньорства в компанията

От Viber обявиха още повишения в българския офис на компанията. След като през февруари, Атанас Райков пое ролята на Старши директор развитие за най-важните държави за приложението,  с две нови ключови роли сега са  Даниела Иванова и Момчил Еленков. Двамата ще развиват бизнеса на компанията, както и финтех продуктите на глобално ниво. Повече информация за новите позиции и отговорности:

Даниела Иванова влиза в ролята на директор развитие за Европа в Rakuten Viber. Нейният фокус ще бъде върху растежа на бизнеса на компанията чрез установяване на иновативни процеси и нови възможности в маркетинга, PR комуникациите и продуктите на компанията. Даниела е стратегически консултант за използването и оптимизирането на кампании за привличане, ангажиране и задържане на потребители в дигитални платформи.

Професионалното развитие на Даниела включва също и глобална позиция, като маркетинг мениджър в централата на SoundCloud в Берлин. Силно повлияна от start-up обществото и предприемаческия дух, Даниела се връща в България, за да подпомага развитието на локалния бизнес. Даниела завършва с почести университета в Хага, Нидерландия с диплома по „Международен бизнес и мениджмънт“, а по-късно специализира „Дигитални стратегии в маркетинга“ в Нюйоркският университет, САЩ.

Момчил Еленков оглавява  глобалното финтех развитие в Rakuten Viber. Основната му цел е да добавя ключови финтех функции в приложението чрез създаване на мрежа от стратегически партньори. Фокусът му е върху BaaS доставчици или такива на платежни услуги и банки, както и компаниите, предоставящи комунални услуги, лоялни и кешбек програми.

Момчил има опит в телеком индустрията, както и B2B експертиза. Управлявал е мобилни продукти и услуги, CRM кампании във водещи телекоми и е прилагал стратегии за комуникацията към потребители.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: