„Пътешествие с мисия из Европа“ ни предизвиква да се движим активно през летните месеци
Инициативата стратира за втора поредна година с нова, по-висока цел
 
Инициативата Пътешествие с мисия, част от националната информационна кампания „Вземи  краката си в ръце активно“, стартира своето второ издание в нов формат, превръщайки се в Пътешествие с мисия из Европа. За четвърта поредна година кампанията се провежда с цел повишаване на информираността за превенцията на хроничната венозна болест (ХВБ), като тази година лице на кампанията е актрисата Деси Бакърджиева. И тъй като част от превенцията на заболяването е активният начин на живот, Пътешествие с мисия из Европа ни приканва да прекарваме повече време навън, опознавайки красивите места не само в България, но и в цяла Европа и така да се движим с удоволствие.

Тази година предизвикателството разширява кръгозора си и надхвърля границите на страната като предлага дестинации и маршрути в Европа, които да извървим през месеците юни, юли и август. Взимайки участие в предизвикателството, всеки може да стане част от #ОтборСМисия и да се погрижи за здравето на краката си.
 
„Много е зареждащо да излезеш сред природата и да имаш възможността да пътуваш извън пределите на страната след толкова време на ограничения заради пандемията“, споделя Деси Бакърджиева. „Обездвижването се превърна в още по-сериозен проблем, а последиците от него са комплексни като може да се стигне и до появата или влошаване на симптомите, свързани с разширените вени. Движете се с нашия #ОтборСМисия“, призовава тя.
 
Миналогодишното издание на инициативата постигна и надмина целта от 10 000 000 изминати крачки, като събра над 1300 участници. Тазгодишната цел на Пътешествието е да извървим заедно 12 000 000 крачки в името на по-активен начин на живот и здрави и красиви крака.

„Пътешествие с мисия из Европа“ ни предизвиква да се движим активно през летните месеци

Всяка втора седмица от летните месеци екипът на Пътешествие с мисия из Европа ще публикува по една интересна дестинация и маршрут от държава на територията на Европа. През тези месеци всеки ще може да се наслади на тези дестинации и да се запознае с интригуващи идеи за лятна почивка. И не само: инициативата помага за повишаване информираността на обществото за причините, начините за превенция и нуждата от ранна диагностика на хроничната венозна болест.

До момента Пътешествие с мисия из Европа има над 1700 участници, като броят на Отбора с Мисия расте ежедневно и всеки може свободно да сподели не само моменти и броя крачки от официалните маршрути, но и такива, които е инициирал сам. За да се включите в ентусиазирания #ОтборСМисия, споделете във Фейсбук групата Пътешествие с Мисия снимки от своето пътешествие и скрийншот от крачкомер (приложение на мобилен телефон, гривна/часовник – крачкомер), който показва броя извървени стъпки от дадения маршрут или от маршрут по ваш избор.
 
Част от кампанията „Вземи краката си в ръце активно“ е и запленяващият танц „Краченица“, създаден специално с грижа за активни и красиви крака. Всяка стъпка от българската хореография подобрява венозната циркулация, тонизира и подпомага усещането за лекота. А през юли месец стартира и ведрата активация #ПътувайИТанцувай. Комбинация от две любими развлечения – пътуване и танцуване, предизвикателството дава възможност на всеки включил се в него да получи незабравимо преживяване като сподели в социалните си мрежи как танцува „Краченица“ навън, тагне venite.bg, използва хаштаг #ПътувайИТанцувай и предизвика двама свои приятели, които да направят същото.
 
 
Организaтор на кампанията „Вземи  краката си в ръце активно“ е Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология с подкрепата на сайта www.venite.bg. Хроничната венозна болест (т.нар. разширени вени) засяга около 50% от населението, като се среща по-често сред жените. За съжаление, заболяването често остава недиагностицирано и нелекувано, което води до сериозни последици включително образуването на тромби в разширените вени.

Сайтът www.venite.bg предоставя изчерпателна информация по всеки въпрос, свързан с разширените вени, както и полезни съвети за активна грижа за краката. Там се проследява и набиращото сила #ПътешествиеСМисияИзЕвропа и колко крачки е изминал дръзновеният #ОтборСМисия.

„Пътешествие с мисия из Европа“ ни предизвиква да се движим активно през летните месеци

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: