Glovo предоставя възможност за дарения към пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия

Кампанията е в партньорство с организацията Doctors of the world.

Glovo се присъединява към подпомагането на пострадалите при земетресенията в Турция и Сирия в партньорство с неправителствената организация Doctors of the world, която подкрепя усилията за спасяване и помощ на хора в двете засегнати държави. Кампанията се осъществява с помощта на Worldcoo - социална компания, агрегатор за благотворителни проекти от неправителствени организации и Adyen - компания за обработка на плащания.

Glovo разкрива специална категория в приложението, чрез която потребителите могат да направят дарение към засегнатите от земетресенията в Турция и Сирия.

„Една от основните ценности, която всички ние в Glovo споделяме, е грижата. Грижа за всички около нас, грижа за планетата и за нашата общност. Земетресенията в Турция и Сирия нанесоха ужасяващи щети, но се надяваме, че ще можем да бъдем полезни. Партнираме си с организацията Doctors of the world и сме разкрили нова категория за дарения в приложението, чрез която заедно можем да помогнем на пострадалите в Турция и Сирия. Всички дарения отиват в пълен размер за Doctors of the world“, каза Александър Йорданов, генерален мениджър на Glovo България.

Как потребителите на приложението могат да направят дарение:

За да подкрепят хората, пострадали от земетресенията, потребителите на Glovo могат да използват категорията, създадена за тази кауза (Help Turkey and Syria/Помощ за Турция и Сирия) и да изберат сумата, която искат да дарят на Doctors of the world. Средствата, събрани чрез Glovo, се насочват изцяло към организацията, която разполага със специални екипи на място.

Doctors of the world се грижи за покриване на нуждите на населението, засегнато от земетресенията в Турция и Сирия, като осигурява храна, подслон и медицински грижи, а в дългосрочен план и подкрепа за стабилизиране на местната здравна система.