Газираната минерална вода - естественият отговор на подсладените напитки
Четете етикета на бутилката, за да сте сигурни, че купувате продукт с натурален произход
 
Ползите и необходимостта от натуралната минерална вода през лятото са доказани с времето и специалистите са категорични, че тя трябва да е наш постоянен спътник в жегите. Естественият й произход, специфична минерализация и уникален баланс я правят наистина незаменима за хидратацията на организма.

Ако пък търсим по-различен и освежаващ вкус, но държим на здравето си, газираната минерална вода е търсеният отговор на напитките, които имат високо съдържание на захар или други химически обработени добавки. Тя придобива все по-голяма популярност като алтернатива на обикновената вода, предлагайки разнообразие в избора, както и различни възможности за вкус и усещане.
 
Въпреки това обаче, газираната вода все още е по-малко предпочитана пред обикновената. Това се дължи на грешни впечатления за нейния произход и качество. Когато говорим за газирани води, трябва да обърнем специално внимание и на етикета, за да сме сигурни, че точно тази газирана вода, която купуваме е натурална минерална вода. Не рядко на пазара се срещат газирани води, които са трапезни или казано с други думи - не носят добавената стойност, която имат минералите и елементите в натуралните минерални води, а освен това, трапезната газирана вода обикновено подлежи и на допълнително третиране и пречистване.
 
Със своя характерен свеж гъдел и лекото щипане в устата газираната вода дава по-специално усещане при консумация в сравнение с обикновената. Това я прави и предпочитана от хората свикнали с далеч не толкова полезните подсладени напитки. Други пък я избират заради уникалното съдържание на минерали – гаранция за постоянен вкус на водите от определена марка.

Газираната минерална вода - естественият отговор на подсладените напитки
 
В крайна сметка независимо дали е газирана или не, натуралната минерална вода не съдържа никакви калории или захар и в двете си разновидности хидратира еднакво добре. И със сигурност много по-добре от всички останали течности.
 
В заключение каква газирана вода ще си купим е въпрос на лично предпочитание, но е важно да бъдем добре информирани какъв продукт избираме за себе си и за своите близки и да четем внимателно етикетите, преди да вземем решение за покупка.