Световен ден за борба с диабета
ПО ПОВОД СВЕТОВНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА, DEXCOM ОТКРИВА ГАЛЕРИЯ С ПОРТРЕТИ ЗА ДА ПРЕДСТАВИ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ ВЪРХОВЕ И СПАДОВЕ В ЖИВОТА С ДИАБЕТ
 
• С мисъл за глобалната си мисия Dexcom създаде #SeeDiabetes, първата по рода си галерия с портрети на хора с диабет от всички сфери на живота и от всички краища на света, включително знаменитости като Ник Джонас, Пати Лабел и Джеръми Ървайн.

• Кампанията #SeeDiabetes и портретната галерия подкрепят постоянните усилия на Dexcom за повишаване на осведомеността относно необходимостта от разширяване на достъпа до критично важни технологии за контрол на диабета като CGM.

• След кампанията на Dexcom #SeeDiabetes за достъп и осведоменост миналия ноември покритието за CGM за хора с диабет се е увеличило с 6 милиона души в световен мащаб – от 8 на 14 милиона.

• Посетете SeeDiabetes.com и разгледайте дигиталната портретна галерия за по-задълбочено разбиране на върховете и спадовете, свързани с живота с невидимата болест.
 
DexCom, Inc. (NASDAQ: DXCM), световен лидер в системите за непрекъснато наблюдение на глюкозата в реално време (CGM) за хора с диабет, се обединява с Dexcom Warriors от цял свят за тазгодишния Световен ден за борба с диабета (14 ноември), за да помогне за повишаване на осведомеността относно необходимостта от подобряване на достъпа до технологията, която променя живота на хората с диабет.

За да хвърли светлина върху ежедневната борба за живот с диабет, Dexcom откри първата по рода си глобална портретна галерия, която по неподправен начин и с много надежда показва как хората с диабет от всички сфери на живота преминават през върховете и спадовете на съжителството с тази невидима болест.

Проекта е реализиран от австралийски модел Бамби Нортууд-Блайт ,творчески директор и Dexcom Warrior и благодарение на фотообектива на известния портретен фотограф Фернандо Сипел. Галерията #SeeDiabetes: Лицата на Diabetes Warriors включва Dexcom Warriors от цял свят, като всички те живеят с диабет тип 1 и тип 2. Сред ползващите CGM ситемата на Dexcom, чиито портрети могат да се видят в галерията, са:

    • Бет Макданиел и Елън Уотсън, близки приятели, студенти от Северна Ирландия;

    • Леонтин де Холандер, фотограф от Нидерландия;

    • Крисчън Менсъл, австралийски автомобилен състезател;

    • Ми Йонг Ким, корейски автор и активист по въпросите на диабета;

    • Жиржана Думитра, създател на съдържание за лайфстайл и красота в Румъния;

    • Ник Джонас, американски поп изпълнител с платинени албуми, песенен композитор, актьор и филантроп;

    • Джеръми Ървайн, английски актьор;

    • Пати Лабел, легендарна американска певица, актриса, авторка на песни и бизнесдама;

    • Лаура Сабурин, канадска гимназиална учителка;

    • Виктор Гарбър, канадски актьор и певец.
 
„Като воин на Dexcom, който живее с диабет, се радвам да открия това неподправено, автентично платно на битието на милионите хора с диабет в световен мащаб“, изтъкна Нортууд-Блайт. „Наред с въздействащите изображения всеки портрет се допълва от дълбоко личен разказ, който разкрива реалността на живота с диабет и как достъпът до технологии като CGM на Dexcom може да намали тежестта на заболяването и значително да подобри качеството ви на живот.“

„Да живееш с диабет е като влакче в увеселителен парк. Всеки нов ден има своите върхови моменти и не толкова добри страни. Но трябва да се научиш да се наслаждаваш на пътуването и да извличаш максимума от него. За мен #SeeDiabetes е възможност да разкажа своята история, да споделя полезна информация и да покажа на света колко силни са хората с диабет“, споделя Мария Хотън,  Dexcom Warrior в България, която участва във фотосесията #SeeDiabetes. Мария днес е на 25 години и получава диагнозата диабет когато е на 17 г.

Кампанията #SeeDiabetes и портретната галерия потвърждават глобалния ангажимент на Dexcom за разширяване на достъпа до критично важни технологии за контрол на диабета и отговарят на темата на Световния ден за борба с диабета за 2021 – 2023 г. – „Достъп до грижи за хората с диабет“. Разширяването на осведомеността за най-новите технологии за управление на диабета е съществена част от постоянните усилия на Dexcom за увеличаване на достъпа и възстановяване на разходите за CGM системите в цял свят.

В резултат на кампанията на Dexcom #SeeDiabetes за достъп и осведоменост миналия ноември покритието при реимбурсация на CGM за хора с диабет нарасна с 6 милиона души в световен мащаб – от 8 на 14 милиона души1, като значително разширяване на покритието бе регистрирано в САЩ, Канада, Франция и Япония. Междувременно Dexcom само през последните 12 месеца въведе на пазара в близо 20 страни по света недостъпните до момента CGM системи.1

Въпреки този значителен напредък милиони хора с диабет все още срещат трудности да получат реимбурсация за CGM системите, от които се нуждаят, за да управляват състоянието си по-уверено. #SeeDiabetes: The Faces of Diabetes Warriors предоставя на хората с диабет уникална платформа, за да може дискусията за необходимостта от подобряване на достъпа до критични грижи и технологии за диабет да продължи на глобално ниво.

Световен ден за борба с диабета

„През годините усилията за повишаване на осведомеността като #SeeDiabetes в съчетание с клинични доказателства, които демонстрират променящите живота ползи от CGM системите, помогнаха на милиони хора да получат достъп до CGM“, посочи президентът и главен изпълнителен директор на Dexcom Кевин Сейър. „Dexcom се ангажира да работи с доставчици на здравни услуги, частни лица, правителства и организации с нестопанска цел по целия свят, за да разшири значително достъпа до CGM за хора с всички видове диабет.“

За да се включат в диалога по темата, Dexcom приканва хората да посетят SeeDiabetes.com и да споделят свой собствен портрет и история за това как диабетът е повлиял на тях или на някого, когото познават, като използват хаштага #SeeDiabetes.