Видът им е като за корица на списание. Уникалните понички са произведение на кулинарното изкуство, излязо от ръцете на известния руски сладкар Олга Носкова, която се е отдала изцяло на разработването на тези "огледални сладки бижута". Всъщност Олга трупа популярност най-вече в Инстаграм, където нейните творения са силно харесвани. Мнозина й завиждат, но още повече й се възхищават. Тя дори споделя тайните съставки за перфектната огледална глазура:
20 г желатин на прах, 120 г вода, 300 г глюкоза, 300 г захар, 200 г подсладено кондензирано мляко, 300 г шоколад (бял, черен или в комбинация), сладкарска боя.
Как се приготвят:
1) Желатинът се разтваря във водата;
2) Глюкозата и захарта се слагат да заврат в 200 г вода;
3) Когато се отместят от огъня се добавя желатинът;
4) Добавя се кондензираното мляко;
20 г желатин на прах, 120 г вода, 300 г глюкоза, 300 г захар, 200 г подсладено кондензирано мляко, 300 г шоколад (бял, черен или в комбинация), сладкарска боя.
Как се приготвят:
1) Желатинът се разтваря във водата;
2) Глюкозата и захарта се слагат да заврат в 200 г вода;
3) Когато се отместят от огъня се добавя желатинът;
4) Добавя се кондензираното мляко;
5) Върху сместа се излива шоколадът и се разбърква, докато се махнат всички балончета.
Постигнатият ефект от Олга както върху понички, така и върху торти е повече от впечатляващ.