Новина: Ваксината срещу рак е факт
Статия в “Индипендънт” сочи, че е открита универсална ваксина срещу заболяването. “Истински пробив в медицината”, е реакцията на експеритте.

Изследователи са открили начин да “накарат” имунната система да атакува тумори в тялото и освен това се оказва, че този процес протича без странични ефекти.

Стъпките в тази посока са много позитивни и резултатите са обнадеждаващи, твърдят учени, цитирани от британското издание. Ваксината работи на принципа на всички останали, които атакуват вируси в организма, но в случая обект на “атаките” са злокачествените образувания.

Екипът изследователи, който  достигнал до важното откритие, е международен, начело с Професор Угур Сахин от Университета Johannes Gutenberg в Германия.

Техният труд е публикуван първо в списание “Nature”. На пракитка учените са успели да разбият генетичния RNA код на раковите клетки и след отва са го инжектирали в наночастици. По-късно са вкарани в кръвта на трима пациенти в напреднала фаза на роково заболяване.

Имунната система на пациентите реагирала като произвела T-клетки, които моментално започнали да унищожават раковите клетки.

Новина: Ваксината срещу рак е факт

Ваксината се оказала ефикасна и срещу “агресивно растящите тумори”, твърдят изследователите.

“Ваксината е скъпа за производство, но на практика си заслужава, тъй като се явява антиген за почти всеки вид тумор и е възможно да намери широко приложение", пише екипът изследователи.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Атмосферата в офиса – от кого и какво зависи?

    Ани Хира е специалист с 20-годишен опит и счита себе си за човек, който знае какво означава да живееш и работиш с радост! От корпоративната си практика придобива мениджърски опит и разбира колко е важно да се управляват процеси и екипи, като постига ...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: