Милионерът Джилиън Майкълс за най-ужасната финансова грешка в живота й

Успехът споходи Джилиън Майкълс първоначално като ТВ звезда и водеща на шоуто за отслабване в ефир - "The Biggest Loser." След участието си в предаването тя започна да изгражда бизнес империя, капитализирайки персоналния си бранд. Майкълс успя да издаде DVD-та с упражнения и рецепти, книги със съвети за отслабване и установи партньорство с големи компании за производство на храни. В момента звездата работи върху своя биографична книга и едновременно продължава рекламните си договори с редица компании.

Когато споделя обаче за пътя на успеха си, тя разказва и за някои грешни стъпки в овладяването на финансовите потоци.

По нейни думи, най-голямата й грешка е била, че не се е обучила как се управляват парите, а се е доверила на финансови съветници, които уж трябвало да вземат решения в неин интерес.

“Това ми костваше много”, споделя Джилиън. Така например неин съветник объркал данъчната й декларация и се наложило да внесе дължимото два пъти прези 2014 г. Структуата на нейния бизнес е била направена по начин, който й докарвал огромни разходи и това се случило пак, заради доверието й към бизнес съветници.

Междувременно Майкълс се научила да проверява по два пъти дължимите данъци, да чете внимателно декларацията си и останалите документи и да изучи основните бизнес модели, за да построи собствения си бизнес на по-добра основа.

“Не съм фалирала, но бях напът. Сега мога да ви кажа, че отделеното време за самоусъвършенстване си струваше всяка секунда и сега ми се отплаща”, обяснява Майкълс.

Реклама

Още от анализи:

  • Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

    За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от своите художествени или философски достойнства, едн...
  • Медийната машина в САЩ цикли жестоко

    Четенето на американска преса тези дни е истинска радост за душата, пир за ума и зловещ махмурлук за здравия разум. Путин може да е спокоен. В САЩ в момента съществува съвсем друго чудовище, абсолютно различна политическа Годзила, която зловещо плу...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: