Изкуството да говорим Универсален наръчник по словесно майсторство

Гревил Джанър е британски политик с дългогодишна кариера, адвокат и писател. Изтъкнат оратор с богат опит и основател на JSB Group, Джанър е автор на над 60 книги.  Обучил е хиляди хора в изкуството на успешните комуникации и презентационните умения.

Изкуството да говорим е безценен компендиум от съвети, похвати и техники за овладяване на стреса преди публична изява, без значение реч, презентация или работна среща. Включените примерни речи и истории за преразказване ще улеснят подготовката ви, а богатият опит и свежият хумор на Джанър ще ви убедят, че с правилната нагласа можете да се справите блестящо с всяка поява пред публика. 

 

Тази книга предлага точно това, което сочи заглавието – универсален и подробен наръчник за ораторство и практическа реторика; за малки и големи аудитории, за официални и неофициални случаи. Както при всяко изкуство, съществуват техники и умения, които да усвоите и развиете. Ако следвате съветите в тази книга, ще си спестите много усилия, както и много страдания на вашите слушатели и събеседници.

Горещо препоръчвам раздела „Истории за преразказване”. Хуморът е солта на ораторството и цитатите са напълно приложими. 
Ако колегите ми от парламента бяха прочели тази книга, предполагам, работата ми би била по-лека.

Почитаемият Майкъл Мартин, член на Парламента, говорител на Камарата на общините

Гревил Джанър е виден парламентарист. С удоволствие прочетох книгата му. Убеден съм, че и с вас ще е така.

Гордън Браун, политик, бивш министър-председател на Великобритания

Думите в голямото общуване имат стойността на дела. А за делата си човек трябва да се подготвя. Книгата на Гревил Джанър ни учи не само че говоренето е изкуство, а и на това как изглежда работилницата на словото. Колкото по-навътре се навлиза в съдържанието, толкова по-голяма става изненадата, че сериозните постижения се реализират с малки и прости стъпки, с обикновени, но натоварени със заряд думи.

Незаменима! Когато говорите пред аудитория, е възможно хората да не запомнят съвсем точно какво сте им казали, но със сигурност ще запомнят как сте ги накарали да се чувстват. И в това е силата на словесното майсторство. 

Изкуството да говорим Универсален наръчник по словесно майсторство