33. ЕЗИКЪТ НА ТЯЛОТО В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ - Ерика Дауон
За „Езикът на тялото в дигиталния свят“
 
Как да изградим доверие и връзка с другите независимо от разстоянието помежду ни
 
Пълно ръководство за общуване и свързване с другите в хибридния свят.
 
Имейли, на които получаваме отговор чак след седмица. Видеочатове, пълни с реплики като „О, извинявай, изкажи се първо ти“ и „Чувате ли ме?!“. Двусмислени текстови съобщения. Странна пунктуация, която не можете да разгадаете. Не е изненада, че дешифрирането на комуникацията в дигиталния свят ни отнема толкова много време и усилия. Как загубихме вродената си способност да се разбираме?

Хората разчитат на езика на тялото, за да се свържат и да изградят доверие, но когато общуването ни е предимно иззад екрана, обичайните знаци от езика на тялото вече са невидими... или може би не са?

В тази книга Ерика Дауон – популярен експерт по съвместна работа с жив интерес към общуването – съчетава най-новите научни изследвания с интригуващи истории, за да разкодира новите сигнали и знаци, които замениха познатия ни език на тялото при различните полове, поколения и култури.

В реалния живот се навеждаме към събеседника, избягваме да кръстосваме ръце пред тялото, усмихваме се, кимаме и поддържаме контакт с очи, за да покажем, че слушаме внимателно. Внимателното четене е новото слушане в онлайн средата. Ясното писане е новата емпатия. А един телефонен или видеоразговор струва колкото хиляда имейла.
 
«Езикът на тялото в дигиталния свят» ще превърне недоразуменията от ежедневието ви в набор от общопризнати закони, които подпомагат връзката ви с хората независимо от разстоянието помежду ви. Дуан разглежда широк набор от комуникации – от големи конференции и видеосрещи до ежедневни имейли, съобщения и конферентни разговори – и предлага изводи и решения, с които да изградите доверие и яснота за всеки в нашия постоянно променящ се свят.
 
Отзиви
 
„Очарователна, полезна и интригуваща… Дауон съвсем навреме ни предлага тази книга за дигиталния език на тялото и за необичайните начини, по които да подпомогнем включването и принадлежността в дигиталното общуване на работното място.“ - Booklist

„Активните и енергични съвети на Дауон идват точно навреме. Всеки, който се опитва да се ориентира в новото нормално на офисния живот, ще научи нещо от това практически приложимо ръководство за уважително и продуктивно общуване." - Publishers Weekly

«Тази книга е добре дошло практическо ръководство за начините, по които да преосмислим разбирането си за поведението зад екрана. Развиването на общ език на тялото ще помогне на всички и същевременно ще ни даде начин да се свързваме по-добре и да създаваме усещане за включване и принадлежност.“ - Financial Times
 
„Езикът на тялото в дигиталния свят“ е незаменимо ръководство за света на бизнеса, който се преобърна наопаки от видеоразговорите, груповите съобщения и дистанционната работа.

Под експертното ръководство на Дауон ще се научите как да разчитате и подавате дискретните сигнали, които означават доверие, компетентност и автентичност. Ще откриете практични съвети за употребата на всичко – от удивителни знаци до емотикони. И най-вече, ще разберете, че ефективното общуване и сътрудничество започва, когато цените другите.“ - Даниел Пинк, автор на Кога, Мотивацията и Да продаваш е човешко
 
За автора
 
Ерика Дауон е световно признат експерт и лектор на тема лидерство. Тя помага на организациите и лидерите да правят иновации заедно, по-бързо и с по-голям обхват. Ерика е изнасяла лекции по цял свят в организации и компании от Световния икономически форум до компании в глобалния и американския списък на Fortune 500, както и сдружения, спортни отбори и институции от публичния сектор. Global Gurus я посочва като един от водещите професионалисти по мениджмънт в света.

Основател и главен изпълнителен директор е на Cotential – компания, която помага на лидери и екипи да общуват глобално и да усвоят необходимите за това в XXI век умения. Нейни авторски текстове са публикувани в десетки издания, сред които са Fast Company и Harvard Business Review. Ерика има магистратура по публична администрация от Harvard Kennedy School, MBA от MIT Sloan и бакалавърска степен от Wharton School.