5 летни изкушения на италианската кухня
Известния режисьор Джорж Милър споделя в изказване: „Проблемът с италианската храна е, че два или три дена по-късно човек пак огладнява“. В Италия меню от четири части  може да се сервира с огромно плато, на което ще намерите някои от 400-те вида сирена традиционно присъстващи в италианската кухня. Всяка хапка разкрива традиции, чиито произход датира от 4 век пр.н.е.

Знаете ли, че за италианците храната е от голямо културно значение?

При тях обяда е най-важното ядене за деня. Започва се с предястие от Антипасти, което включва сирена, маслини, салата и т.н. Основното ястие е предимно паста или ризото. Любопитен факт е, че на света има над 600 вида паста в различни форми.

Ето 5 италиански рецепти за предястия, които ще ви разкрият културата на тази уникална кухня и няма да ви накарат да преядете.

Салата Капрезе с песто сос

5 летни изкушения на италианската кухня

Това е едно много добро решение за началото на деня. Сочни домати с моцарела заляти с прясно направен сос от песто.

Панцанела
5 летни изкушения на италианската кухня
Панцанелата е салата с хляб, която е перфектна за летните жеги. При нея не се следва стриктна рецепта, но двете съставки, които винаги трябва да присъстват са доматите и хлябът. Тази салата си подхожда много добре с бяло вино Prosecco и много летни слънчеви лъчи.

Брускета
5 летни изкушения на италианската кухня
Домашно приготвен хляб нарязан на филии и залят с различни заливки от домати и босилек или гъби и чесън. Класическо италианско предястие!
 
Фокача
5 летни изкушения на италианската кухня
Прясното тесто се залива с карамелизиран лук, маслини, домати на резени, босилек, настъргано сирене пармезан и се изпича до златист отенък.

Пица Маргарита

5 летни изкушения на италианската кухня

Една от най-обичаните италиански храни. Лесна за приготвяне и много вкусна. Този традиционен вкус е добре познат на всички. Можете да разнообразите рецептата за пица като добавите на вкус още продукти.

За още изкушения от италианската кухня, посетете този адрес.

Статията е първоначално публикувана на food.ndtv.com