Международният финансов форум NEXT DiFi ще е на 23 октомври 2023

Международният финансов форум NEXT DiFi ще е на 23 октомври 2023

Събитието ще се проведе в OfficeX София, Зала Planet Schwarz

Специалното VIII издание на международния финансов форум NEXT DiFi ще се състои на 23-и октомври 2023 г и за първи път ще започне с лидерска закуска между ръководителите на банкови и небанкови институции у нас. Очаква се на срещата на върха на финансовите лидери да присъстват и официални лица.

Прочети още: Международният финансов форум NEXT DiFi ще е на 23 октомври 2023

Отново на училище с Deichmann

Отново на училище с Deichmann
Deichmann представя тенденциите за новия учебен сезон
 
Въпреки че се усеща сякаш лятото току-що е започнало, дните вече стават все по-къси, а ваканцията неусетно приключи. Във всяко ново начало има магия, така че началото на новата учебна година е вълнуващо преживяване както за децата и тийнейджърите, така и за младежите, които навлизат в новия университетски семестър. Независимо дали се отнася за детска градина, училище или университет, за да започне добре учебната година, време е да започне и планирането на визиите.

Прочети още: Отново на училище с Deichmann

България с 4 медала от олимпиадата по информатика - eJOI 2023

България с 4 медала от олимпиадата по информатика - eJOI 2023
Националите ни се състезаваха с 96 участници от 24 държави
 
Приключи 7. Европейска младежка олимпиада по информатика - eJOI 2023 с домакин Кутаиси, Грузия. В олимпиадата  участие взеха 96 младежи от 24 държави, а българският отбор спечели 4 медала.

Прочети още: България с 4 медала от олимпиадата по информатика - eJOI 2023

Газираната минерална вода - естественият отговор на подсладените напитки

Газираната минерална вода - естественият отговор на подсладените напитки
Четете етикета на бутилката, за да сте сигурни, че купувате продукт с натурален произход
 
Ползите и необходимостта от натуралната минерална вода през лятото са доказани с времето и специалистите са категорични, че тя трябва да е наш постоянен спътник в жегите. Естественият й произход, специфична минерализация и уникален баланс я правят наистина незаменима за хидратацията на организма.

Прочети още: Газираната минерална вода - естественият отговор на подсладените напитки

Дванадесетокласници показаха своите знания и таланти по време на MultiTalent Quest 2023 в АУБ

Дванадесетокласници показаха своите знания и таланти по време на MultiTalent Quest 2023 в АУБ
AUBG MultiTalent Quest 2023 предостави трибуна на 64 дванадесетокласници от цяла България да покажат своите знания и умения. Състезанието, което традиционно се организира от отдел „Прием студенти“ на Американския университет в България (АУБ), събра в кампуса в Благоевград общността на АУБ – настоящи и бъдещи студенти, възпитаници, преподаватели и служители – за уикенд, изпълнен с емоции и предизвикателства.

Големият победител в състезанието е Ива Ичевска от Пловдив, която получи пълна стипендия за четири години обучение в АУБ. Ива също така спечели първо място в математическата дисциплина, стана трета в отборното класиране за работата си върху социален проблем на тема „Учителите трябва да получават заплащане според резултатите си“, а в дисциплината „Изкуства“ изпълни части от мюзикъла „Кабаре“.

Прочети още: Дванадесетокласници показаха своите знания и таланти по време на MultiTalent Quest 2023 в АУБ

Каква е вредата от нитратите в питейната вода?

Каква е вредата от нитратите в питейната вода?
Високото им съдържание е един от най-големите проблеми за Европа от десетилетия

Замърсяването на питейните води крие своите ежедневни заплахи за здравето на човека, а един от най-големите проблеми в тази връзка е високото съдържание на нитрати. Това е проблем, с който редица държави и международни организации се борят от години, а в ЕС се отчита 14,1% превишаване на пределно допустимата концентрация на нитрати във водата, определена като питейна. България попада в група с Кипър, Естония, Франция, Италия, Португалия и Румъния, които имат „горещи точки“, където замърсяването следва спешно да бъде намалено.

Прочети още: Каква е вредата от нитратите в питейната вода?

Остават десет дни до крайния срок за кандидатстване за пълна стипендия за социални предприемачи

Остават десет дни до крайния срок за кандидатстване за пълна стипендия за социални предприемачи
NOVA ЕМВА Scholarship, учредена от АУБ и NOVA, отбелязва 20-годишнината на Executive МВА програмата на университета

По-малко от две седмици остават до крайния срок за кандидатстване за първата по рода си у нас пълна стипендия за социални предприемачи. Тя се предоставя от NOVA и Executive MBA (EMBA, магистратура за ръководни кадри) на Американския университет в България (АУБ). Повод за учредяването ѝ е отбелязването на 20-годишнината на престижната магистърска програма, с ексклузивната медийна подкрепа на NOVA. Стипендията NOVA ЕМВА Scholarship ще покрие 100% от таксата за обучение в EMBA, а нейната цел е да поощри бъдещи и настоящи предприемачи да работят върху решаването на социални проблеми. Желаещите да се включат в подбора за стипендията могат да подават документи до 15 септември.

Прочети още: Остават десет дни до крайния срок за кандидатстване за пълна стипендия за социални предприемачи

Реклама

Още новини:

Още анализи: