Удължава се крайният срок за подаване на кандидатури в BAPRA Bright Awards 2018

Удължава се крайният срок за подаване на кандидатури в BAPRA Bright Awards 2018

Заявки ще се приемат до 19 април 2018г., включително

Българска асоциация на ПР агенциите (БАПРА) обявява удължаването на крайния срок за подаване на заявки за участие в деветото издание на престижния PR конкурс BAPRA Bright Awards. Поради големия интерес от страна на участниците, кандидатури ще се приемат през онлайн платформата на конкурса www.bapra.bg/2018  до19 април, не по-късно от23:59. Кампаниите следва да са осъществени в периода февруари 2017 г. – края на февруари 2018 г.

Прочети още: Удължава се крайният срок за подаване на кандидатури в BAPRA Bright Awards 2018

Защитата на фирмена информация – технологично решение или първа необходимост?

Защитата на фирмена информация – технологично решение или първа необходимост?

Съхраняването на корпоративната информация е основен фактор при развитието на всички съвременни компании. С годините натрупан опит се генерира огромен обем важна информация, чиято евентуалната загуба има сериозни последствия. Кибер атаките и криптовирусите не са мит, а епидемия. Хакерите стават все по-агресивни и успяват да пробият системи и защити, за да се доберат до ценни за компаниите  данни. Защитата на информацията вече не е въпрос на технологично решение, а първа необходимост за организациите. Пазарът предлага много варианти, които включват закупуване на сървъри, програми, ангажиране на скъпоплатени специалисти, външни консултанти и т.н. Сигурността на данните става златна разменна монета във виртуалния и физически свят на парите, където загубите се измерват във финансов ресурс, липса на доверие и лоша репутация. 

Прочети още: Защитата на фирмена информация – технологично решение или първа необходимост?

Заместник-министър Борисов: 18 % е ръстът на оборота в услугите в ИКТ сектора за 2017 година

Заместник-министър Борисов: 18 %  е ръстът на оборота в услугите в ИКТ сектора за 2017 година

Оборотът в услугите в сектора на информационните и комуникационни технологии /ИКТ/ в България се е увеличил с над 300% за последните 7 години, като през 2017 г. увеличението е с 18% на годишна база.Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който откри Cloud and Blockchain Forum 2018. Форумът събира доставчици на услуги, телеком оператори, бизнес и ИКТ специалисти, които ще обсъдят ключовите проблеми на пазара на облачните услуги и блокчейн технологиите.

Прочети още: Заместник-министър Борисов: 18 % е ръстът на оборота в услугите в ИКТ сектора за 2017 година

Наближава CLOUD & BLOCKCHAIN Forum 2018

Наближава CLOUD & BLOCKCHAIN Forum 2018

CLOUD & BLOCKCHAIN Forum 2018 ще събере водещите експерти от света на информационните технологии на 30 март 2018 г Експо хотел София.


Сайт на събитието: https://cloud.b2bmedia.bg/


Най-добрите технологии са тези, които не забелязвате или не трябва да разбирате, но въпреки това можете да се възползвате от тях, казва Андрю Андерсън, партньор и главен съветник по технологичните въпроси в Джарвис ООД, в специално интервю за b2b Media, дни преди неговото участие в Cloud and Blockchain Forum Bulgaria 2018.

Прочети още: Наближава CLOUD & BLOCKCHAIN Forum 2018

Да изтрием ли Фейсбук профила си?

Да изтрием ли Фейсбук профила си?

Важно е да бъде осъзнато, че Cambridge Analytica не са единственият злодей в историята. Това, което днес наричаме социални медии, всъщност са инструменти за събиране на данни. И не трябва да има никаква дискусия чии са тези данни и на кого принадлежат. Във времето, в което живеем, данните ни са проекция на самите нас. Данните ни - това сме ние! Допускайки друг да разполага с тях, позволяваме да ни застигне някаква форма на дигитален феодализъм, на дигитално робство.

Прочети още: Да изтрием ли Фейсбук профила си?

5 Employer Branding грешки, които може би правите, без да осъзнавате

5 Employer Branding грешки, които може би правите, без да осъзнавате

Моя приятелка ми даде безценен съвет, когато бях на кръстопът в кариерата си. "Хората винаги мислят за това, което ИСКАТ. Опитай се първо да осъзнаеш какво НЕ ИСКАШ".

И аз го направих. Когато осъзнах това, което не исках, беше много лесно да се освободя от влиянието му и да тръгна по правилния път.

Същото е с почти всичко, което правим, включително управлението на работодателската марка. Каквито и стратегии да използваме, ние трябва да се стремим към най-добрите практики, но да избягваме грешните. Първо следва да разберем какво вършим грешно и да го елиминираме, оставяйки добрите практики да си свършат работата необезпокоявани.

Прочети още: 5 Employer Branding грешки, които може би правите, без да осъзнавате

Реклама

Още новини:

Още анализи: