Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата

Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата

Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, но не с големината на 13-та заплата. Това показва проучване на лидера в областта на HR решенията Adecco България сред 100 български и международни компании от секторите ИТ, аутсорсинг, телекомуникации, финанси, търговия и производство, базирани основно в София и Пловдив. Причина за това е, че компаниите са ориентирани към поощряване на доброто представяне и предпочитат да плащат бонуси за постигнати резултати, а не за конкретни празници. Вероятно и това обяснява и защо великденските бонуси са още по-малко популярни. Срещат се при едва 20% от компаниите.

Прочети още: Всяка втора компания дава коледен бонус, но не в размера на 13-та заплата

Най-силните Employer Branding стратегии са във фокуса на "Битката за талантите"

Най-силните Employer Branding стратегии са във фокуса на "Битката за талантите"

Третото издание на форума представя комуникационни кампании и стратегии на големите работодатели за привличане и задържане на талантите.

Не само, че изграждането на успешна работодателска марка е сред най-значимите тенденции на годината, но и събитието тази година ще разшири и допълни темите от предишните издания с различни подходи и нестанадртни гледни точки.

Третото издание на най-силното събитие в областта на Employer Branding: Битката за талантите 2019 отново привлича с богата програма и пълна палитра експерти по темата.

Прочети още: Най-силните Employer Branding стратегии са във фокуса на "Битката за талантите"

Кофас има нов управител за България

Кофас има нов управител за България

Новият управител на Кофас България е Пламен Димитров, който заема позицията от 30 септември 2019 г.

Той ще управлява операциите на компанията в страната ни, като по този начин ще допринесе за продължаването на консолидацията на бизнеса. Като управител той ще работи в тясно сътрудничество с местния екип за постигане на бизнес целите на групата, както и за поддържане на лидерската позиция на Кофас на българския пазар.

Прочети още: Кофас има нов управител за България

Миклос Шмит поема ръководството на Cargotec България

Миклос Шмит поема ръководството на Cargotec България

Финландската компания Cargotec обяви назначението на Миклос Шмит като новия ръководител и управител на центъра за бизнес услуги в България.

“Радвам се, че ще се присъединя към екипа на Cargotec България. Най-много ме мотивира възможността с работата ни в Cargotec Business Services да създаваме и налагаме стандарти в индустрията. Бизнес направленията на Cargotec - Kalmar, Hiab и MacGregor, създават всеобщо признати уреди и услуги за транспорт на тежки товари, а нашата роля е в разработването на глобални процеси, които осигуряват безпроблемното опериране на Cargotec. Нашето най-голямо желание е да създаваме устойчиви решения за едно по-добро ежедневие,” коментира Шмит.

Прочети още: Миклос Шмит поема ръководството на Cargotec България

Кои български банки са с най-добра онлайн репутация - прочуване на NEXT DIFI 2019

Кои български банки са с най-добра онлайн репутация - прочуване на NEXT DIFI 2019
Есклузивно проучване посочи кои са финансовите институции с най-добро онлайн присъствие у нас 

Международният форум  #NEXT DIFI 2019, събра в София най-динамичните финтех компании и банки наред с иновативни стартъпи от Англия и ШвейцарияСъбитието откриха евродепутатът Ева Майдел и зам. председателят на Българския форум на бизнес лидерите Ираван Хира

Прочети още: Кои български банки са с най-добра онлайн репутация - прочуване на NEXT DIFI 2019

Проведе се първият в България международен форум с акцент върху антисемейните политики

Проведе се първият в България международен форум с акцент върху антисемейните политики
На 29 септември в София се проведе първата по рода си конференция с международно участие под надслов „ОТВЛИЧАНЕ НА ДЕЦА ОТ СОЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ – СКРИТА ВОЙНА СРЕЩУ СЕМЕЙСТВОТО“.

Темата беше избрана поради огромното обществено недоволство покрай промените в Закон за закрила на детето, приемането на Закон за социалните услуги и всички други закони и нормативни актове касаещи семейството и децата. Всички тези промени са факт – приети и обнародвани в броеве 24 и 37 на Държавен вестник и влизат в сила от 01.01.2020 г.

Прочети още: Проведе се първият в България международен форум с акцент върху антисемейните политики

Ексклузивен медиен анализ на банките в България на форума #NEXT DIFI 2019

Ексклузивен медиен анализ на банките в България на форума

Българският евродепутат Ева Майдел ще открие финансовата конференция  

Четвъртото издание на #NEXT DIFI 2019 – специализираната конференция за най-новото в сферите на банковото дело, финансите, застраховането, финтех и киберсигурността, ще се проведе този четвъртък (3 октомври) в “Софарма Бизнес Тауърс“ с начален час за регистрация 8.30 ч. Присъстващите ще бъдат първите, които ще научат какво показва ексклузивният медиен анализ за репутацията на банките в България, изготвен от Neticle Research. В него става ясно какво привлича медийното внимание към определени банки и кои от тях успешно прилагат добри практики в комуникацията си с клиентите. 

Прочети още: Ексклузивен медиен анализ на банките в България на форума #NEXT DIFI 2019

Реклама

Още новини:

Още анализи: