Паневропейски етичен кодекс за колекторската индустрия ще бъде обсъден в България

Паневропейски етичен кодекс за колекторската индустрия ще бъде обсъден в България

Федерацията на европейските национални колекторски асоциации (FENCA) работи по създаване на Паневропейски етичен кодекс – идеята е провокирана от предстоящата промяна в Регламента за защита на личните данни през май 2018

Прочети още: Паневропейски етичен кодекс за колекторската индустрия ще бъде обсъден в България

Продуктивни извън офиса? Възможно е в Co-mad.

Продуктивни извън офиса? Възможно е в Co-mad.

Създателите на co-mad са убедени, че върху мотивацията на служителите, от която и да е компания, силно влияе промяната на работната среда. Редица проучвания показват, че хората, които имат възможност да работят извън традиционния офис и по-често посещават co-working и co-living пространства, са по-продуктивни и удовлетворени от начина, по които изпълняват задачите си. Мениджърите в България също разбират ефекта от подобен начин на работа и живот и затова все повече екипи посещават регулярно co-mad.

Прочети още: Продуктивни извън офиса? Възможно е в Co-mad.

Как блокчейн преосмисля света на финансите

Как блокчейн преосмисля света на финансите

Фундаменталната промяна в начина, по който работят финансите, ще се дискутира по време на Международния форум #NEXT DIFI 2017, който ще събере на едно място банки, финансисти, финтех компании, експерти и стартъпи.

Форумът за дигитални финанси, финтех и банкови иновации ще е на 29 Септември 2017.

Темите, освен ползите за финансовата система от въвеждането на блокчейн технология, ще включват също и силата на креативното мислене, мениджмънт за промяна, дигитално банкиране, социални мрежи, банкови програми за иновации и иновативни лаборатории, настоящи глобални заплахи, сигурност и нови продукти.

Прочети още: Как блокчейн преосмисля света на финансите

Одобрено е лекарство срещу рак

Одобрено е лекарство срещу рак

Според експертите това е “най-вълнуващото постижение”, с което може да се похвали съвременната медицина. Новият лек срещу левкемия е получил одобрението на Американската агенция по храните и лекарствата и се смята, че ще промени изцяло начина, по който се лекува заболяването.

Тази седмица дойде новината за пробив в лечението на едно от най-опасните и разпространени заболявания по света.  Американската агенция по храните и лекарствата одобри разработка на Novartis под името Kymriah, позната също и като “тисагенлеклюцел” tisagenlecleucel – лекарство, което ще се прилага в лечението на детската левкемия.

Прочети още: Одобрено е лекарство срещу рак

Банките и FinTech компаниите на гребена на вълната

Банките и FinTech компаниите на гребена на вълната

Основните участници в сектора на финансите се срещат, за да обменят нови идеи и проекти по време на Международния форум NEXT DIFI – Sofia 2017. Текат последните дни за ранни регистрации.

http://difi.b2bmedia.bg/ 

Технологични иновации и финансови услуги – тези теми ще обядинят представители на банковия и FinTech бранша по време на #NEXTDIFI 2017 – Международния форум за дигитални финанси и технологични иновации в банковия и финансовия сектор, организиран от b2b Media.

Прочети още: Банките и FinTech компаниите на гребена на вълната

12 професии за хора, които не обичат да се срещат с други хора

12 професии за хора, които не обичат да се срещат с други хора

Не всеки обича да общува с останалите. Ако това сте вие, то бихме ви препоръчали да си потърсите работа, в която не са ви необходими умения
за комуникация и поддържане на социални контакти. Ето някои от вариантите за добре платена професия, която малко или повече ще ви постави в мечтаната от вас изолация.

Прочети още: 12 професии за хора, които не обичат да се срещат с други хора

Българин разработи софтуер за неуязвимо на хакерски атаки е-гласоподаване

Българин разработи софтуер за неуязвимо на хакерски атаки е-гласоподаване

Българинът Виктор Байчев, който живее в Берлин, заедно с още шестима колеги на Берлинския .deMocracy Hackathon, е разработил мобилно приложение за електронно гласуване на базата на платформата за умни договори Еthereum. Целта е да се подобри сигурността й, тъй като основният проблем със системата за гласуване в момента е, че е много уязвима, защото всичко е на централни сървъри.

Той вижда решението в блокчейн технологията, където всяко движение и транзакция се записват и са непроменими. Българинът и интернационалният му екип концептуализират и програмират мобилно приложение. То може да бъде свалено от всеки и създава уникален tocken за всеки идентифициран потребител и гласа му. Самото идентифициране може да бъде различно според устройството, на което е свален софтуерът – например пръстов отпечатък за iPhone, обяснява Байчев.

Прочети още: Българин разработи софтуер за неуязвимо на хакерски атаки е-гласоподаване

Реклама

Още новини:

Още анализи: