Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

Повишава ли се наистина раждаемостта в България?
България: Раждаемост 2019: 61 538 Раждаемост 2020: 59 086 Раждаемост 2021: 58 678 Раждаемост 2022: 56 596 Раждаемост 2023: 49 610 (Източник НСИ)

Всички се смяхме на глупостите на Кирил Петков за уж огромния скок в плодовитостта на българите при тяхното управление, но е хубаво освен шегите да видим и реалните данни, защото те не са никак забавни.

Плодовитост и раждаемост са две различни метрики и скокът в първото на графиката на Петков е плод изцяло на статистическа грешка в едно изследване след последното преброяване.

Прочети още: Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"
За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ.

Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от своите художествени или философски достойнства, една книга за бъдещето може да ни заинтересува единствено с това, доколко е вероятно нейните пророчества да се сбъднат. Олдъс Хъксли описва през 1930 г.

Прекрасния нов свят, който възниква, когато насладата се превръща в смисъл на живота, а сексът в основно всекидневно забавление за млад и стар.

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали
Умереността в България отдавна е детонирана.

У нас до властта се добраха зомбитата с флексове, които да решили да заличат устоите на страната. ПП/ДБ са аналог на талибаните в Афганистан.

Както брадатите главорези не успяха да се примирят с будисткото минало на страната си, така и изпечените мошеници искат да превърнат всичко в един гол терен, където да властват безгранично, а Тагарев като политкомисар да казва кой да гостува в медиите и кой не. Тук някъде да виждате умереност?

Прочети още: Умереността у нас бе заличена от най-кресливите евроатлантически папагали

Медийната машина в САЩ цикли жестоко

Медийната машина в САЩ цикли жестоко
Четенето на американска преса тези дни е истинска радост за душата, пир за ума и зловещ махмурлук за здравия разум. Путин може да е спокоен. В САЩ в момента съществува съвсем друго чудовище, абсолютно различна политическа Годзила, която зловещо плува в радиоактивния океан на американската политика и се приближава до Града на хълма, за да го разруши с махането на своята опашка.

Това е Доналд Тръмп. Та от тази преса научих няколко важни неща какво ще се случи със САЩ, ако Доналд Тръмп спечели изборите:

Прочети още: Медийната машина в САЩ цикли жестоко

Кой световен лидер държи бюста на Ленин на бюрото си?

Кой световен лидер държи бюста на Ленин на бюрото си?
Заглавия в Reuters и Bloomberg: "Еврейски студенти съдят Харвард заради необуздан антисемитизъм". Срещу други учебни заведения, сред които Нюйоркският университет и Калифорнийският университет – Бъркли, също се водят подобни дела.

Еврейските студенти обвиняват Университетите, че наемат преподаватели, които подкрепят насилие срещу евреи и разпространяват антисемитска пропаганда. Едва миналата седмица президентът на Харвард се оттегли от поста си, подложена на остри критики заради дискриминацията на еврейски студенти и насърчаване на антисемитизма в кампуса след атаките на "Хамас" срещу Израел.

Десет въпроса съм спасителите на София за мръсния въздух

Десет въпроса съм спасителите на София за мръсния въздух
1./ Защо в нощта на 19-ти декември въпреки липсата на автомобилно движение въздухът беше мръсен? Нали старите коли бяха голям проблем?

2./ Защо Спаси София в лицето на Борис Бонев в миналия мандат подкрепи нискоемисионната зона, а тя де факто не работи и полза от нея никаква освен да тормозят хората.

3./ Защо не се чистят, метат, мият улиците, откакто Промяната дойде?

Има две цивилизации. Оцеляването на едната е несигурно.

Има две цивилизации. Оцеляването на едната е несигурно.
2020: Война в Армения. (Азербайджан побеждава)

2021: Война в Афганистан. (Талибаните превземат страната)

2022: Война в Украйна. (Продължава)

2023: пак Война в Армения. (Нагорни Карабах пада)

Прочети още: Има две цивилизации. Оцеляването на едната е несигурно.

Реклама

Още анализи:

Още новини: