Неокомунисти в Космоса

Преди дни Р. Брансън излетя в Космоса със собствени средства и няколко подмазвачи, които разбира се бяха щастливи да се подмазват в Космоса. Кой ти го дава, дори и да се кланяш на милиардер.

Днес чета, че друг милиардер  Джеф Безос и той излетял в Космоса - да не се мине! И той с няколко слуги, щастливи и те - в Космоса! Сигурно е прекрасно да си слуга и подмазвач в Космоса.

Световните медии мощно се разсладниха, разслабиха /каквото и да значи това/, размечтаха и се провалиха - още веднъж.

Прочети още: Неокомунисти в Космоса

Отговорът на Орбан

Отговорът на Орбан
Смел, ясен и категоричен е отговорът на кабинета на Виктор Орбан, във връзка с обвиненията, че приетия в Унгария закон, срещу педофилията и излагането на порнография, джендър и сексуално образование на децата, нарушава редица закони на ЕС и международните норми за правата на човека:

"Либералните течения отново работят срещу Унгария.

Прочети още: Отговорът на Орбан

Атаката срещу институцията на семейството

Атаката срещу институцията на семейството
“Основни човешки институции каквито са СЕМЕЙСТВОТО и БРАКА са поставени под безпрецедентна АТАКА от радикалните идеологии!

Дори и стриктно биологични истини като половата принадлежност са под съмнение.

От една страна самата идентичност на семейството е подложена на въпрос; както и основната природа на човека, която се е считала за неоспорима с векове, а на нея сега се гледа като нещо остаряло.

Прочети още: Атаката срещу институцията на семейството

Играта на кръвни врагове

Играта на кръвни врагове
Гледах брифинга на осичката Мая, която пак се жалваше, че не ставало по нейната.

Хем ми е много смешно, хем много се ядосвам. Ядосвам се, защото съм алергична към демагозите, които ползват публиката като царевичак.

Абе, МаяМче, вие, от “новите” “партии на протеста” какво точно очаквахте?

Прочети още: Играта на кръвни врагове

Обратите на международната сцена

Обратите на международната сцена
За броени месеци американската външна и вътрешна политика направи пирует и се обърна с хастара наопаки. Ако Тръмп беше изумително прагматичен търговец, хитър като сто стада лисици, който вземаше акъла на противниците на САЩ с ембарго и икономически блокади, без да пали черги, то Байдън и екипа му върнаха света към обичайното състояние на истерично напрежение, или, казано политически коректно – пак започна такава борба за демократични ценности, че ...........

Прочети още: Обратите на международната сцена

Свободата на словото по света и у нас

Свободата на словото по света и у нас
Поръчковият разстрел миналата седмица на известния разследващ журналист Йоргос Караиваз не е влязъл в бомбастиката на одиозната днешна класация на Репортери без граници. Виж, България е "слязла" до 112-то място в класацията  за свобода на словото. Създала била"много лоша“ среда за работа на журналистите, казват от организацията. Колкото до родината на Йоргос, тя заедно с Полша и Хърватия са страните от ЕС, които са отбелязани просто като "проблематични“.

Прочети още: Свободата на словото по света и у нас

Една седмица след изборите

Една седмица след изборите
Премиерът в оставка така се е обидил с колко малко печели изборите, че решава да не е участвал в тях със задна дата. Не се знае дали ще ходи в манастир.

Втората по големина партия така се е ошашавила, че без да иска ще и се наложи да управлява, и се държи като черна станция. По-точно, като изненадана хлебарка. Болни били, обадете се по-късно.

Прочети още: Една седмица след изборите

Реклама

Още анализи:

Още новини: