Тръмп е виновен, нали

Тръмп е виновен, нали
Още веднъж за Тръмп, кюрдите и Сирия: Че цяла неделя слушаме всякакви оплаквачки. Доналд Тръмп няма никакъв, ама никакъв, ангажимент към никакви кюрди.

Запомнете го, и не ни показвайте снимки на красиви девойки в кюрдска униформа с калашници. Иначе, готино е, но - pointless! Тръмп има ангажимент на първо място към собствените си избиратели, на които обеща да извади американските войски от "Безкрайните войни зад граница /Endless Wars Аbroad/".

Прочети още: Тръмп е виновен, нали

НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ИСТЕРИЯТА

НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ИСТЕРИЯТА
Медии и политици отричат, че нещо ще се промени, но народът усеща - готвят ни нещо. Да, променя се нещо - овластява се нов вид семеен, детски катаджия. Всяка сфера на живота ни се ръководи от бавни, зли, лошо облечени и лошо хранени чиновници. Чакаме на гишета като в покорна лудница и треперим какво ще реши някой друг. Или какво да дадем на чиновника, за да се отървем бързо от него. Някой у нас вярва ли в неподкупността на чиновника?

Прочети още: НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ИСТЕРИЯТА

За демографската смърт и скритата война срещу семейството...

За демографската смърт и скритата война срещу семейството...
Приятели,

На 28 и 29 септември 2019г. в София се случи невероятното. България на гражданите, а не официалната София, българската улица, а не българската официална дипломация, постави началото на международно движение за защита правата на семейството, оглавявано от българската НПО "РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА".

Имаме подкрепата на приятели от Норвегия, Великобритания, Ирландия, Германия, Полша, Австрия.

Прочети още: За демографската смърт и скритата война срещу семейството...

Разказ от първо лице за хайвер, трюфели и НПО-та

Разказ от първо лице за хайвер, трюфели и НПО-та
Финансирането на Грета Тунберг, според официалните данни, е от няколко зелени НПО-та. И тъй като бях определена като трол, призоваващ към насилие и неодобряващ формите на детска експлоатация, отново няма да се спирам на неща, които не са ми ясни /екологични данни и доклади с различно и дори противоположно тълкуване от учените в областта/, ще пиша за нещата, от които разбирам, които съм видяла с очите си и в които съм участвала лично.

Прочети още: Разказ от първо лице за хайвер, трюфели и НПО-та

Икономиката на Грета

Икономиката на Грета
Лицето на омразата към хората. Трогателна реч на едно дете с промит от родителите му мозък и с очеваден здравословен проблем. Как смеем да говорим за пари и икономически растеж?

Те са нещо лошо, казва Грета. Явно в докапиталистическата (парите) и доиндустриална ера (икономическия растеж) хората са живели в някакво небивало щастие, хармония с природата и здраве. Грешка. Всеки ден, час и минута от човешкия живот тогава са били безмилостна борба за оцеляване. Борба, в която хората са били сами срещу природните сили, срещу хиищници и безброй врагове.

Прочети още: Икономиката на Грета

Парижкото споразумение и Източна Европа

Парижкото споразумение и Източна Европа
Макрон каза в ООН, че Франция няма да прави търговски сделки и няма да финансира инфраструктура в държави, които нарушават Парижкото споразумение. Седя и се чудя тук за един завод на Рено в Бурса И за един бъдещ завод на Фолксваген близо до Маниса 🤡 Турция, която не просто не спазва Парижкото споразумение - ами даже не го е и ратифицирала все още.

Прочети още: Парижкото споразумение и Източна Европа

Нучно да изменението на климата

Нучно да изменението на климата
Все по-често различни хора ме питат „Какво мислите за изменението на климата?“. Покрай новините за пожари, данъци, стачки и шествия напоследък тези въпроси стават почти ежедневие. Пиша този текст, за да се опитам да отговоря наведнъж от позицията на някой, който се занимава професионално с темата вече 20 години и е преминал от „вярване“ в нещо към критичен поглед към всичко. 
 
Първо, отговорът съвсем не е толкова прост, колкото ни се иска. Защото въпросите, които се съдържат в горния, всъщност са страшно много. Тук отговарям на първите 7, за които се сещам. Добавям само една графика за цвят. 

Прочети още: Нучно да изменението на климата

Реклама

Още анализи:

Още новини: