Франция срещу американския либерален екстремизъм

Франция срещу американския либерален екстремизъм

Драматичната ескалация на културата на цензура, отмяна и заличаване, на политиките на идентичността и на критичните расови и джендър теории, които сякаш за няколко години превърнаха САЩ в буре с барут на ръба на взрива, вече сериозно тревожи все повече европейски общества.

Наскоро френският политически и културен елит най-накрая официално се противопостави на екстремистките и ирационални идеи, които след като набраха невероятна сила в американските университети, преляха в кръвоносната система от институции, корпорации, организации и междуличностни отношения и сега заплашват да погубят целия сложен обществен организъм.

Прочети още: Франция срещу американския либерален екстремизъм

Политиците откриха инфлуенсърите

Политиците откриха инфлуенсърите
Мисля, че политиците откриха инфлуенсър маркетинга. Напълниха листите със Симидчиев, Мангъров, с Ернестина Шинова, Жени Калканджиева и кого ли още не. С идеята да привлекат внимание върху себе си, а и гласоподаватели.

Наричат го умилително "гражданска квота" или "нови лица", но всъщност си е привличане на лидери на мнение.

Прочети още: Политиците откриха инфлуенсърите

Преформатиране на дигиталния свят

Преформатиране на дигиталния свят
Последните седмици в Австралия се води изключителна интересна битка, която има потенциал да преформатира изцяло дигиталния свят. Накратко - австралийското правителство се опитва да накара Google и Facebook да заплащат на медиите такса за използването на съдържанието им, под предлог, че търпят огромни загуби заради пренасочването на рекламодатели към тех-гигантите. Макар на пръв поглед да изглежда, че новинарските сайтове генерират повече трафик, това има няколко нюанса:

Прочети още: Преформатиране на дигиталния свят

За актьорското майсторство на Мария Бакалова

За актьорското майсторство на Мария Бакалова
Според мен основната причина (да, точно така, основната) Мария Бакалова да е номинирана за каквато и да е награда за актьорско майсторство е чисто политическа.
Причината е, че изиграва ключовата роля в това да злепостави основен опонент на политическия режим в САЩ и интелектуалния мейнстрийм в Холивуд. Да, говоря за прословутата сцена с Руди Джулиани. А и цялото творчество на Саша Барън Коен през последните години е насочено все в тази посока - да осмива хора като Тръмп и негови поддръжници - които, шок, са мразени от всички в Холивуд. Този нов негов филм не е изключение.

Прочети още: За актьорското майсторство на Мария Бакалова

Какво искам от политиците?

Какво искам от политиците?
Получих анкета от Демократична България с форма да се запиша като застъпник на изборите. Положението е сложно, но за сметка на това - безнадеждно. Но пък ето моите отговори на техните твърде интересни въпроси, за Ваше забавление:

В. Има ли нещо, което политиците могат да направят за Вас лично или за Вашето семейство / най-близки хора? Mоля опишете какво:

О. Да, има. Лично аз и най-близките ми хора ще сме много благодарни, ако никой политик никога не прави нищо лично за мен и близките ми. Наясно съм, че искам прекалено много.

Прочети още: Какво искам от политиците?

Какво се случи с GameStop

Какво се случи с GameStop
Тази тема няма да я видите по медиите, макар че е с огромен заряд. Тово е статус на Микротрибуна, който много добре описва какво се случи тези дни в САЩ. 
 
Продължение на историята от вчера с малко разяснения какво се случва. Представете си следното: група хеджфондове се наговарят и влизат групово срещу дадена компания. Ако нещо трябва да е наказуемо, то това е конкретно това наговаряне, защото то представлява изкуствена пречка за компанията да набира капитал- единствената практична причина една компания да е на борсата. Огромно множество от дребни инвеститори се наговарят и експлоатират това, довеждайки към този момент до 14 милиарда долара загуба за фондовете.

Прочети още: Какво се случи с GameStop

Едно е говоренето, друго е действието за климатичните политики

Едно е говоренето, друго е действието за климатичните политики
Помните ли, че през ноември Путин се присъедини към хора от "световни лидери", които обявяват цели за "климатична неутралност" на страните си към 2050 г.?

Това е говоренето. Тези дни обаче в Русия започва реалната работа по мега-проекта Восток на Роснефт. Ето някои подробности:

Прочети още: Едно е говоренето, друго е действието за климатичните политики

Реклама

Още анализи:

Още новини: