Играта на кръвни врагове

Играта на кръвни врагове
Гледах брифинга на осичката Мая, която пак се жалваше, че не ставало по нейната.

Хем ми е много смешно, хем много се ядосвам. Ядосвам се, защото съм алергична към демагозите, които ползват публиката като царевичак.

Абе, МаяМче, вие, от “новите” “партии на протеста” какво точно очаквахте?

Прочети още: Играта на кръвни врагове

Обратите на международната сцена

Обратите на международната сцена
За броени месеци американската външна и вътрешна политика направи пирует и се обърна с хастара наопаки. Ако Тръмп беше изумително прагматичен търговец, хитър като сто стада лисици, който вземаше акъла на противниците на САЩ с ембарго и икономически блокади, без да пали черги, то Байдън и екипа му върнаха света към обичайното състояние на истерично напрежение, или, казано политически коректно – пак започна такава борба за демократични ценности, че ...........

Прочети още: Обратите на международната сцена

Свободата на словото по света и у нас

Свободата на словото по света и у нас
Поръчковият разстрел миналата седмица на известния разследващ журналист Йоргос Караиваз не е влязъл в бомбастиката на одиозната днешна класация на Репортери без граници. Виж, България е "слязла" до 112-то място в класацията  за свобода на словото. Създала била"много лоша“ среда за работа на журналистите, казват от организацията. Колкото до родината на Йоргос, тя заедно с Полша и Хърватия са страните от ЕС, които са отбелязани просто като "проблематични“.

Прочети още: Свободата на словото по света и у нас

Една седмица след изборите

Една седмица след изборите
Премиерът в оставка така се е обидил с колко малко печели изборите, че решава да не е участвал в тях със задна дата. Не се знае дали ще ходи в манастир.

Втората по големина партия така се е ошашавила, че без да иска ще и се наложи да управлява, и се държи като черна станция. По-точно, като изненадана хлебарка. Болни били, обадете се по-късно.

Прочети още: Една седмица след изборите

Уважаеми гражданки и граждани, драги зрители: Спите ли?

Уважаеми гражданки и граждани, драги зрители: Спите ли?
Народът ви избра в парламента да управлявате кризата, а не да правите нови избори

В политическата теория има едно важно, но подценявано понятие - инептокрация (от ineptus (лат.) - негоден) - власт на неподходящите, неопитните, некадърните, наивните, безпомощните, глупавите. С една дума - власт на негодните да управляват.

Прочети още: Уважаеми гражданки и граждани, драги зрители: Спите ли?

Интересуват ли се САЩ от демокрацията в България

Интересуват ли се САЩ от демокрацията в България
От силен комплекс за малоценност е обладана всяка държава, която разчита на чужди столици - Вашингтон, Брюксел или Москва - да й посочват грешките и да й предписват рецепти за действие.  Странно ми звучи прехласването пред документи, идващи от други страни, като този на Държавния департамент на САЩ.

Аз съм критично настроен към  ГЕРБ, но не цвиля от възторг само защото някой чужденец е решил, че има изгода да използва малко по-остър език по адрес на нашите упраляващи. Последното, от което се вълнуват чуждите столици, е състоянието на демокрацията в България. Те просто използват този инструмент за своите цели.  Чуждите столици ще оттеглят подкрепата си за Борисов не заради нарушаване на демократичните норми, а когато преценят, че вече не изпълнява едно към едно нарежданията им. Никаква принципност няма тук. И съответно никаква повод за радост няма.

Прочети още: Интересуват ли се САЩ от демокрацията в България

Империята на злото

Империята на злото
Роналд Рейгън, 1983 г.

“Нека възнесем нашите молитви за спасение на тези, които живеят в мрака на тоталитаризма, да се помолим те да открият радостта от познаването на Бога. Но докато те не направят това, нека бъдем уверени, че те ще проповядват превъзходството на онази държава, която обявява своето превъзходство над личността и предсказва своето превъзходство над всички останали народи в света, и ще бъдат Империя на злото в съвременния свят (…)

Прочети още: Империята на злото

Реклама

Още анализи:

Още новини: