Една снимка, две войни

Една снимка, две войни
След дни Джо Байдън ще отбележи 1 години от управлението си. То е колосален провал, но скрит от левите западни медии.

Какво знаете за провала на Байдън от западните медии и от тукашните? Почти нищо. Но защо? Сами отговорете. Тази снимка показва провала на американскота неокомунистическа левица добре. Американските войски бягат от Виетнам по същия начин, както бягат от Кабул. Т.е. Америка загуби и двете войни. Само че, не е вярно - Америка НЕ загуби Виетнамската война, Америка я загуби със западната левица с помощта на съветския блок.

Прочети още: Една снимка, две войни

Работни места за политици

Работни места за политици
Вече официално се потвърди, че разделят министерството на икономиката на две. Корнелия Нинова от БСП ще вземе "министерство на икономиката и индустрията". Даниел Лорер от ПП ще вземе "министерство на иновациите и растежа".

Вече си споделих резервите относно подобни рокади, но накратко ще повторя.

Прочети още: Работни места за политици

Икономическите мерки и ефектите от поскъпването на енергията

Икономическите мерки и ефектите от поскъпването на енергията
Урок номер едно в икономиката е, че ресурсите се оскъдни и че няма безплатен обяд. При рекордно хвърчащи цени на енергоресурсите и въглеродните квоти в исторически план, изкуственото “замразяване” на ръста на цената на ел. енергията за бита се компенсира от по-високата цена за индустрията на нерегулирания пазар, за предприятията в енергетиката и в крайна сметка винаги излага на риск пари на данъкоплатците

Прочети още: Икономическите мерки и ефектите от поскъпването на енергията

Важен ли е Планът за възстановяване

Важен ли е Планът за възстановяване
Всички много се вживяват в Плана за възстановяване. Затова направих една груба сметка.

Грантовете за България по Плана за възстановяване (средствата назаем не ги броим, защото трябва да се връщат) са близо 13 млрд лева за периода до 2026 г. включително.

Прочети още: Важен ли е Планът за възстановяване

Кой победи на изборите

Кой победи на изборите
Едно от класическите и неписани правила в планирането и анализирането е, че коментаторите се изказват веднага след събитието, а анализаторите – изчакват поне няколко дни, в най-добрия случай – над седмица.

Прочети още: Кой победи на изборите

За пандемията, мерките, ваксините и зеления сертификат

За пандемията, мерките, ваксините и зеления сертификат
С развитието на световната пандемия и разпространението на коронавируса през последните 2 години станахме свидетели на множество както средновековни, така и иновативи подходи на световните правителства по отношение на крайно неуспешните опити за възпиране на вирусното разпространение. Нашите правителства – редовно и две служебни се включиха в общата вълна, копирайки доста от тези мерки с различна интензивност на приложение.
 
Средновековните подходи, като ограничение на хората да се придвижват в градовете, между градовете, на моменти да се разхождат по паркове и градинки, планини и плажове стигайки до пълни “локдауни“ по домовете с нищо не се отличаваха от подходите в мрачните векове на средновековието.

Прочети още: За пандемията, мерките, ваксините и зеления сертификат

Класовата борба срещу неваксинираните

Класовата борба срещу неваксинираните
Разделението, което в момента наблюдаваме в българското общество не  е заради някакъв здравен казус. Какъвто и да е конкретният предтекст, това е разделение на изцяло класова основа. И скритата функция на мерките е да наложи властта на една класа над друга.

Какво мислите ще видим, ако се направи социология на това какъв е демографския профил на 20%-те процента ваксинирани и на 80%-те процента неваксинирани? Има ли нужда от социология дори, за да ни посочи очевидното?

Прочети още: Класовата борба срещу неваксинираните

Реклама

Още анализи:

Още новини: