Отчаяни мерки преди криза

Отчаяни мерки преди криза
ЕЦБ намалява лихвения процент на депозитити на банките на (минус) - 0,5.
 
Беше обявена и нова програма за изкупуване на активи от 20 млрд. евро, започваща от ноември.
 
В отчаянието си, Марио Драги започна да ръчка относително дисциплинираните фискално Германия и Холандия да почват с харчовете.

Прочети още: Отчаяни мерки преди криза

Грета като политически инструмент

Грета като политически инструмент
Избягвам да се занимавам с персонажа на Грета Тунберг. Тя е едно дете, което има психични проблеми. Не си го е избирала, не е виновна, че ѝ се е случило.

Покрай цялата световна климатична истерия, Грета бе превърната в средство, инструмент на политическия елит, който има крещяща нужда от обществена легитимация, за да прокара безумните си идеи.

Прочети още: Грета като политически инструмент

Еволюционен скок в българската журналистика

Еволюционен скок в българската журналистика
На това в "Ледена епоха" му викаха еволюционен скок, след като преди няколко дни имаше пресконференция без журналисти. Но ако се върнем назад ще си спомним как преди десетина години именно ГЕРБ изобрети жанра "извънредна пресконференция" след един час и без ясна тема, за да търчат всички като изоглавени, защото потенциалният бъдещ премиер може да кихне незаснет. После разбраха, че не им трябва да тичат всички и започнаха да си отглеждат. А откак има Фейсбук лайв, вече може да спестят и тоя разход.

Прочети още: Еволюционен скок в българската журналистика

Унижените звезди

Унижените звезди
Човек да не каже във Фейсбук, че го унижават. Трябва да търпи и да мълчи. Оперната певица Дарина Такова написа какво се е случило с нея и веднага я нахокаха. Така е във Фейсбук, винаги клюкарникът се разделя на два футболни отбора и почва надвикване. Ама какво иска тая, да се явява на конкурс за учител като всички. И министърът й направи мечешка услуга, и той побърза да чупи стойки, вместо да реши проблема.

Прочети още: Унижените звезди

Що е то бедност

Що е то бедност
Понятието бедност е по-скоро чувство, отколкото обективен измерител. Ако сложите американец с $500 000 долара годишна заплата и $3 милиона долара спестявания в Бел Еър, Лос Анжелис, много е вероятно той да ви каже не просто, че не се чувства богат и финансово сигурен, ами направо беден 😀 40% от американските милионери със средни инвестиционни активи за $3.5 млн изобщо не се чувстват богати.

Обаче, сложете същия човек в Столипиново и много бързо ще се почувства по-богат от Манса Муса (това е най-богатият човек в историята, а не наследника на Цар Киро, между другото) 😀 Дори при статистическото измерване на "бедност" трябва да помним, че критериите не са единни и се определят субективно от хора (обикновено политици или профсъюзни дейци).

Прочети още: Що е то бедност

Контрол над хората или над климата

Контрол над хората или над климата
Поредното доказателство за твърдото намерение на политиците да увеличат властта си, е директната намеса в избора на индивидите. Това е идеята за ограничаването на консумацията на хранителни продукти.

Тя намира почва в Германия, където правителството буквално иска да нареди на хората какво трябва да ядат, и какво не. Облагането на определени храни с по-високи данъци е първата стъпка. Обяснението в случая е повече от налудничаво - консумацията на месо има заслуга за климатичните промени. Политиците ще ни кажат какво е хубаво да ядем, и какво не е хубаво да ядем, за да спрем климатичните промени.

Прочети още: Контрол над хората или над климата

Хакнати от частното МВР

Хакнати от частното МВР
Ако моята журналистическа интуиция е права, чрез удара по "хакерите" някой е разбил едно частно МВР, което дълго време е носило едни папки по един частен асансьор и за което се говори от години. 

Ужасяващото в случая е, че същото частно МВР на един доскоро виден политически фактор, явно е имало информация за 4,5 млн. българи, за всички фирмени и нефирмени дела в НАП, за всеки лев, който е циркулирал през държавата, за банките и фирмените регистри.

Прочети още: Хакнати от частното МВР

Реклама

Още анализи:

Още новини: