Заплахата от мръсния въздух

Заплахата от мръсния въздух
Казусът с мръсния въздух на София няма "да си отиде", колкото и на Фандъкова да не и се занимава с него.
 
Неочакваната за някои широка непоносимост към замърсяването, съществуващо (макар и може би вече в малко по-сериозен мащаб, заради влошаващото се състояние на Топлофикация) от десетилетия, е нещо очаквано.
 
Израз е на това, което ни обяснява Кривата на Кузнец за околната среда.
 
Забогатяващите общества живеят все по-чисто. Задоволили са определени базови нужди и се обръщат към колективни проблеми на средата.

Прочети още: Заплахата от мръсния въздух

Щом отлагаме болнични, да отложим и осигуровки?

Щом отлагаме болнични, да отложим и осигуровки?
Държавата предлага първият ден от болничните да не се заплаща от никой - нито от НОИ, нито от работодателите.

Че не им е работа на работодателите да плащат болнични, не им е, но не разбирам по каква логика и държавата е решила, че трябва да си спести този ангажимент, след като преди това чинно си е прибрала осигуровките за същия този осигурителен случай - временната нетрудоспособност.

Прочети още: Щом отлагаме болнични, да отложим и осигуровки?

Призив към социалния министър: Г-н Петков, приемете подадената ръка!

Призив към социалния министър: Г-н Петков, приемете подадената ръка!

Г-Н МИНИСТЪР, ПРИЕМЕТЕ ПОДАДЕНАТА РЪКА!

Уважаеми г-н Министър Петков,

Месеци наред родителските групи, организират масови протести в градове в цялата страна. Българи, роми и турци; християни и мюсюлмани, привърженици на всички партии си подадоха масово ръка. Основните им притеснения са породени от навлизането на държавата и частни интереси в семейството.

В предаването “Лице в лице” се състоя първия разговор на представител на МТСП с обезпокоен родител по темата на законите. Отидох на телевизионния дебат с надеждата, че гласовете на стотици хиляди притеснени български родители най-накрая ще бъде чут.

Прочети още: Призив към социалния министър: Г-н Петков, приемете подадената ръка!

Тръмп е виновен, нали

Тръмп е виновен, нали
Още веднъж за Тръмп, кюрдите и Сирия: Че цяла неделя слушаме всякакви оплаквачки. Доналд Тръмп няма никакъв, ама никакъв, ангажимент към никакви кюрди.

Запомнете го, и не ни показвайте снимки на красиви девойки в кюрдска униформа с калашници. Иначе, готино е, но - pointless! Тръмп има ангажимент на първо място към собствените си избиратели, на които обеща да извади американските войски от "Безкрайните войни зад граница /Endless Wars Аbroad/".

Прочети още: Тръмп е виновен, нали

НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ИСТЕРИЯТА

НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ИСТЕРИЯТА
Медии и политици отричат, че нещо ще се промени, но народът усеща - готвят ни нещо. Да, променя се нещо - овластява се нов вид семеен, детски катаджия. Всяка сфера на живота ни се ръководи от бавни, зли, лошо облечени и лошо хранени чиновници. Чакаме на гишета като в покорна лудница и треперим какво ще реши някой друг. Или какво да дадем на чиновника, за да се отървем бързо от него. Някой у нас вярва ли в неподкупността на чиновника?

Прочети още: НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ИСТЕРИЯТА

За демографската смърт и скритата война срещу семейството...

За демографската смърт и скритата война срещу семейството...
Приятели,

На 28 и 29 септември 2019г. в София се случи невероятното. България на гражданите, а не официалната София, българската улица, а не българската официална дипломация, постави началото на международно движение за защита правата на семейството, оглавявано от българската НПО "РОДИТЕЛИ ОБЕДИНЕНИ ЗА ДЕЦАТА".

Имаме подкрепата на приятели от Норвегия, Великобритания, Ирландия, Германия, Полша, Австрия.

Прочети още: За демографската смърт и скритата война срещу семейството...

Разказ от първо лице за хайвер, трюфели и НПО-та

Разказ от първо лице за хайвер, трюфели и НПО-та
Финансирането на Грета Тунберг, според официалните данни, е от няколко зелени НПО-та. И тъй като бях определена като трол, призоваващ към насилие и неодобряващ формите на детска експлоатация, отново няма да се спирам на неща, които не са ми ясни /екологични данни и доклади с различно и дори противоположно тълкуване от учените в областта/, ще пиша за нещата, от които разбирам, които съм видяла с очите си и в които съм участвала лично.

Прочети още: Разказ от първо лице за хайвер, трюфели и НПО-та

Реклама

Още анализи:

Още новини: