С какво помним шейсетте и с какво ще запомним това десетилетие?

С какво помним шейсетте и с какво ще запомним това десетилетие?
60-те бяха велико десетилетие - родина на рока и психиделичните пътувания, Swinging London, Виетнам, майските събития в Париж /1968/, борбите на чернокожите в САЩ, злощастната победа на доктрината "Брежнев" в Чехословакия /1968/, забележителната победа на Израел в 6-дневната война /1967/, първият човек в Космоса, първите хора на Луната. Но има един ден, който създаде най-голямата загадка на Студената война, която и до днес не е разрешена. Великото десетилетие започна с този ден и завърши на 6 декември 1969 с концерта на Ролинг Стоунс в Алтамонт, Калифорния, когато пред очите на Джагър в кошмарните безредици на 300 хиляди души, загина Мередит Хънтър.

Прочети още: С какво помним шейсетте и с какво ще запомним това десетилетие?

Докъде го докараха с изборите в САЩ?

Докъде го докараха с изборите в САЩ?
Историческа пресконференция дадоха адвокатите на Тръмп. Според Руди Джулиани 682 хил гласа във Филаделфия, Пенсилвания ,контролирана от левицата и с десетки години опит в изборните измами са били преброени без надзор от десницата.

Първо гласуването спира през нощта на 3 с/у 4 ноември, явно за да се разберат измамниците как да излъжат. Факт: преди измамата Тръмп водеше в Пенсилвания с около 700 хил гласа. Сетне, статистически невъзможно той загуби стремително с около 70 хил гласа. Същото, общо взето се повтаря в Уисконсин /там гласуват около 80% от всички, имащи право на глас, нечувано и подозрително/, в Мичигън - в нощта на 3 с/у 4 ноември спират два големи камиона, уж пълни с храна, но всъщност пълни с десетки чували с бюлетини за познайте кой.

Прочети още: Докъде го докараха с изборите в САЩ?

Скандалните манипулации на изборите в САЩ

Скандалните манипулации на изборите в САЩ
Пресконференция във Вашингтон на юридическия екип на Тръмп, начело с Рудолф Джулиани и Сидни

Пауъл - атакуват резултатите в шест щата: Пенсилвания, Аризона, Невада, Мичиган, Уисконсин, Джорджия

Да честитим ли на Байдън президенството в САЩ?

Да честитим ли на Байдън президенството в САЩ?
Смущаващо е, че Байдън се самообяви за президент. Дугата страна оспорва изборите и това е нейно право. Когато се окаже, че всичко е ОК, тогава би било кофти губещата страна да не каже "честито", но в момента е малко комично всичкото това.

Не знам как иска Байдън да съединява САЩ, след като през последните години Демократическата партия показа невиждана до момента омраза и злоба спрямо своите опоненти и законно избрания президент на САЩ.

Прочети още: Да честитим ли на Байдън президенството в САЩ?

Въпреки здравната система

Въпреки здравната система
В момента имам чувството, че около мен всички са болни от короната - колеги, приятели, роднини, познати. А куриозите се сипят:/

- в единия случай човекът си боледува, развива си двустранна пневмония, поддържа си постоянна температура от две седмици, влошава се, но ПСР тестовете са отрицателни и отрицателни (поради което съответно отказват да го приемат в болница);

Прочети още: Въпреки здравната система

Какво значение имат за България изборите в САЩ

Какво значение имат за България изборите в САЩ
Няколко грантови медии са пуснали опорката "Който и да спечели изборите в САЩ, за България нищо няма да се промени".

Ще се промени и още как. Байдън вече заяви, че за демократите Русия е враг номер едно, а конфронтацията с Кремъл на чужд терен ще бъде гръбнакът на бъдещата му външна политика. Ако той спечели изборите, кордонът на Пилсудски се активизира моментално, и България отново се превръща във "фронтова държава" - както ни нарече една дама от демократическата партия на САЩ през 2015. За немалко чужди и български журналисти, експерти и инфлуенсъри това е отлична новина де - помним златните времена на добре платена истерия между 2013 и 2016.

Прочети още: Какво значение имат за България изборите в САЩ

Как се броят бюлетини

Как се броят бюлетини
Винаги съм казвал, че не всичко българско в политиката и държавата е за изхвърляне. В момента се убеждаваме колко нормална, ефективна и цивилизована е методиката ни за провеждане на изборите. С наблюдатели и застъпници, три нива на комисии броене, подписи и протоколи, прилична отчетност и сериозна скорост. В България за 2-3 часа реално знаем резултата с почти пълна сигурност.

Прочети още: Как се броят бюлетини

Реклама

Още анализи:

Още новини: