Има ли двоен аршин при технологичните гиганти

Има ли двоен аршин при технологичните гиганти
Швейцарският домейн регистратор Epik отне обратно домейна parler(dot)com

Цялата технологично корпоративна мощ на планетата срещу компания компания от 30 души и около 4 милиона активни потребителя.

Все едно да целиш караулка с атомна бомба.  

И всичко това, защото има лаг от модерация на съдържанието.

Прочети още: Има ли двоен аршин при технологичните гиганти

Добре дошли в новия тоталитаризъм

Добре дошли в новия тоталитаризъм
Няма да имаш Фейс, защото не отговаряш на стандартите на общността(на повелите и Устава на Партията), няма да може да пътуваш зад граница, защото нямаш ваксина(т.е. не слушаш какво ти говорим), няма да получиш американско гражданство/виза, защото четохме вицовете ти за вожда, не можеш да започнеш работа, защото не си член на Партията, няма да ти отпуснем кредит, защото си неблагонадежден, как ще го изплащаш след като властта те преследва, няма да можеш да ходиш на екскурзия, защото навън е опасно - врагът е болест, няма да можеш да се събираш с много хора, защото можеш да умреш или някой да те предаде, съседите ти ще следят дали си стоиш вкъщи, а неофициално ще те гледат и слушат с дронове и през всички устройства у вас.

Прочети още: Добре дошли в новия тоталитаризъм

Цензура ли е това, че Фейсбук и Туитър затвориха акаунта на Тръмп?

Цензура ли е това, че Фейсбук и Туитър затвориха акаунта на Тръмп?
Понеже Тръмп е луд и дразнител за много хора, те злорадстват. Само че духът на цензурата вече е изпуснат от бутилката, да не се обърне срещу тях утре.

Аргументът, че това били частни компании и те си решават, не е никакво оправдание.

Прочети още: Цензура ли е това, че Фейсбук и Туитър затвориха акаунта на Тръмп?

“1984”

“1984”
Имам два избора

На 6 януари т.г.около 0.1% от поддръжниците на Тръмп пред Капитолия във Вашингтон /около 150 хил души/ нахлуха в американското Събрание изцяло незаконно, с насилие. Това е осъдително и недопустимо. Тези хора нахлуха с насилие в най-свещената част от Америка, символ на Свободния свят.  Не знам дали разбират, но те  поставиха под съмнение всичките големи постижения на човека, когото те твърдят, че подкрепят. Не знам дали е имало провокатори, но  на това ми прилича.

Прочети още: “1984”

РНК ВАКСИНА или КВАЗИВИРУС!

РНК ВАКСИНА или КВАЗИВИРУС!
Новата ваксина, как работи, какви са страничните ефекти, достатъчни ли са тестовете и т.н.?

Общото от това, което чувам последните дни е, че ваксината която ще се доставя у нас е РНК. Тя ще работи, като кара клетките да произвеждат определени протеини.
Знанията ми по биология не са на академично ниво, но от наличните ми познания, мога до допусна, че това е пряка намеса в работата на клетката.

Как работят вирусите? Те влизат в клетката заместват определени участъци от ДНК или РНК, като така клетката започва да произвежда определени протеини, т.е. вируси.
Няма разлика в технологията. Така стигаме и до въпросите, които трябва да имат логични отговори.

Прочети още: РНК ВАКСИНА или КВАЗИВИРУС!

С какво помним шейсетте и с какво ще запомним това десетилетие?

С какво помним шейсетте и с какво ще запомним това десетилетие?
60-те бяха велико десетилетие - родина на рока и психиделичните пътувания, Swinging London, Виетнам, майските събития в Париж /1968/, борбите на чернокожите в САЩ, злощастната победа на доктрината "Брежнев" в Чехословакия /1968/, забележителната победа на Израел в 6-дневната война /1967/, първият човек в Космоса, първите хора на Луната. Но има един ден, който създаде най-голямата загадка на Студената война, която и до днес не е разрешена. Великото десетилетие започна с този ден и завърши на 6 декември 1969 с концерта на Ролинг Стоунс в Алтамонт, Калифорния, когато пред очите на Джагър в кошмарните безредици на 300 хиляди души, загина Мередит Хънтър.

Прочети още: С какво помним шейсетте и с какво ще запомним това десетилетие?

Докъде го докараха с изборите в САЩ?

Докъде го докараха с изборите в САЩ?
Историческа пресконференция дадоха адвокатите на Тръмп. Според Руди Джулиани 682 хил гласа във Филаделфия, Пенсилвания ,контролирана от левицата и с десетки години опит в изборните измами са били преброени без надзор от десницата.

Първо гласуването спира през нощта на 3 с/у 4 ноември, явно за да се разберат измамниците как да излъжат. Факт: преди измамата Тръмп водеше в Пенсилвания с около 700 хил гласа. Сетне, статистически невъзможно той загуби стремително с около 70 хил гласа. Същото, общо взето се повтаря в Уисконсин /там гласуват около 80% от всички, имащи право на глас, нечувано и подозрително/, в Мичигън - в нощта на 3 с/у 4 ноември спират два големи камиона, уж пълни с храна, но всъщност пълни с десетки чували с бюлетини за познайте кой.

Прочети още: Докъде го докараха с изборите в САЩ?

Реклама

Още анализи:

Още новини: