Николай Николов: „Мечтая да създам първия български хеликоптер“

Николай Николов: „Мечтая да създам първия български хеликоптер“
Николай Николов е от малкото градче Правец, доказал, че детските мечти се сбъдват. Минава през множество трудности и дълги безсънни нощи в желанието си да разработи първия български автожир. Инженерната му дързост се оправдава и г-н Николов превръща начинанието си в успешен бизнес, създавайки своя авиокомпания – „Ники Ротор Авиейшън“. В момента неговите автожири летят в държави от над 4 континента. В същото време се изработват на 95% в родното му градче Правец. Това, което го изпълва с най-голям особен оптимизъм обаче е фактът, че неговите деца, Николай и Миглена, поемат по стъпките му и дори малката му внучка, Алесия, мечтaе един дeн също да стане пилот… като своя вдъхновяващ дядо. Николай Николов разказва за успеха си и защо избира именно България, за да реализира мечтите си.

Прочети още: Николай Николов: „Мечтая да създам първия български хеликоптер“

Законите трябва да се правят от хора, които мислят за сектора, а не от лобисти

 Законите трябва да се правят от хора, които мислят за сектора, а не от лобисти
Г-н Стоянов, започнахте годината с поредица от становища във връзка с редица промени, които настъпват в различни нормативни документи, касаещи агросектора.

Определено годината стартира динамично. Българският фермерски съюз е единствената национално призната организация в сектора, която обединява земеделието. Членовете ни са от различни сектори – растениевъдство, животновъдство, зърнопроизводство, преработвателна промишленост, гори, дърводобив и преработка, гъбарство и трюфели, рибарство и аквакултури, както и много други. С поредица от писма до Министерството на земеделието, председателя и членовете на комисията по земеделието, храните и горите в 48-то Народно събрание, председателите на парламентарните групи и други, организацията заяви позицията на членовете ни по предстоящите промени в проекта на Закона за представителните браншови организации за производство и преработка на селскостопански продукти, предстоящите промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, както и измененията в

Прочети още: Законите трябва да се правят от хора, които мислят за сектора, а не от лобисти

Компетентни, знаещи и проактивни хора са незаменими в спедицията и логистиката

Компетентни, знаещи и проактивни хора са незаменими  в спедицията и логистиката
Технологиите са важни за сектора, но не могат да заменят хората
 
През последните години активно се говори, че в следващото десетилетие почти половината от вече утвърдените професии ще изчезнат и ще бъдат заменени от нови, като този темп дори ще се засили. Ако за поколението на нашите родители смяната на професия е рядкост, нашите деца със сигурност ще се сблъскат с необходимостта бързо да взимат решения за смяна на професионалния си път. В същото време дигитализацията на световната икономика ще изисква и бързото придобиване на нови умения. В редица сектори обаче особено важни винаги ще бъдат чисто човешките умения, свързани с общуване.

Прочети още: Компетентни, знаещи и проактивни хора са незаменими в спедицията и логистиката

Българската търговско-промишлена палата и GS1 България за кризите, предизвикателствата и възможностите за бизнеса

Българската търговско-промишлена палата и GS1 България за кризите, предизвикателствата и възможностите за бизнеса
ИНТЕРВЮ На Слава Хинкова Издател и гл. редактор на bgПРЕДПРИЕМАЧ с председателя на УС на БТПП Цветан Симеонов

Г-н Симеонов,

Преди дни Палатата връчи за 29 – ти път Годишните награди „Топ 100“, за радост на всички- присъствено. В словото си изразихте както удоволетворението си, че България запази добрите си макро икономически показатели, така и притеснението, че 2023 г. ще наследи много предизвикателства и трудности от предишните две години., цитирам ви: .

“Към кризите – пандемия, война в Украйна, ръст на енергийните цени, ще се прибавят и нови предизвикателства като поскъпването на кредита например“.

Доц. д-р Есте Джерати от Esri - класирана първа сред жените лидери в медицината за 2022-а

Доц. д-р Есте Джерати от Esri - класирана първа сред жените лидери в медицината за 2022-а
В класацията на Women We Admire са включени 50 лекари, клиницисти и преподаватели, които променят лицето на съвременната медицина с професионалните си достижения и личния си живот
 
В престижната женска класация на медицинските лидери първото място за тази година е отредено за доц. д-р Есте Джерати, която е Директор здравни и социални услуги в Esri. Тя е отличена за трансформирането на здравето и грижите за него чрез стратегическо внедряване на платформа, базирана на Географските информационни системи (ГИС), която подобрява взимането на решения, увеличава ефикасността и допринася за сътрудничество на местно и глобално ниво.

Прочети още: Доц. д-р Есте Джерати от Esri - класирана първа сред жените лидери в медицината за 2022-а

Симеон Дянков: Зимата в България ще е студена, а рецесията ще се задълбочи

Симеон Дянков: Зимата в България ще е студена, а рецесията ще се задълбочи
Нашият дълг върви нагоре вече втора година, така че от тази гледна точка най-рано можем да говорим за влизане в Еврозоната през 2026 г., ако имаме смислено консервативно управление на публичните финанси, смята бившият вицепремиер на България Симеон Дянков. Той даде специално интервю от Вашингтон пред Надя Маринова за финансовия форум NEXT DIFI 2022, организиран b2b Media за седма поредна година.

 
Все повече централни банки, а и не само те, всякакви експерти прогнозират, че ще имаме още по-висока инфлация, още по-свит растеж и като че ли от ден на ден групата на песимистите расте. Какви са Вашите очаквания?

Прочети още: Симеон Дянков: Зимата в България ще е студена, а рецесията ще се задълбочи

Ако онлайн магазинът няма мобилна версия, почти невъзможно е да задържите потребителите в него

Ако онлайн магазинът няма мобилна версия, почти невъзможно е да задържите потребителите в него
Казвам се Димитър Арнаудов и от вече близо 3 години съм Мениджър проекти в дигитална агенция Valival. Родом съм от Стара Загора.

През 2016 година завърших графичен дизайн в Design Academy, като паралелно с това започнах работа в сферата на Customer Relations, където цели 2 години бях част от екипа на една от най-големите тур агенции в UK – Thomas Cook.

В началото на 2018 година започнах да се занимавам с eBay продажби, управлявайки няколко магазина за автоаксесоари, което ме запали по онлайн търговията.
Натрупаните познания в сферата на дизайна, отношенията с клиенти и онлайн продажбите, ме отведоха в дигитална агенция Valival през 2019 година, където и до момента развивам техническите си познания във всички сфери на дигиталните услуги.

Прочети още: Ако онлайн магазинът няма мобилна версия, почти невъзможно е да задържите потребителите в него

Реклама

Представяме ви:

Още съвети: