ТМ Рох, президент на Samsung Electronics, за потенциала и предизвикателствата в Mobile AI

ТМ Рох, президент на Samsung Electronics, за потенциала и предизвикателствата в Mobile AI
М Roh, президент на Samsung Electronics и директор „Мобилно потребителско изживяване“, за новата ера на изкуствения интелект в мобилните технологии:
 
Добре дошъл в ерата на Mobile AI
 
Разработването на серията Galaxy S24 e най-удовлетворяващият период в моята кариера. Като инженер съм бил свидетел на много примери за невероятни иновации, но изкуственият интелект е най-трансформиращата технология на нашия век. Само малцина инженери имат шанса да участват в нещо с потенциал с такъв заряд. Той носи големи промени не само за Samsung и мобилните комуникации, но и за цялото човечество.
 

Прочети още: ТМ Рох, президент на Samsung Electronics, за потенциала и предизвикателствата в Mobile AI

Инициативата „Влез в зеления кръг“ действа като катализатор за въображението и творчеството на учениците

Инициативата „Влез в зеления кръг“ действа като катализатор за въображението и творчеството на учениците
Интервю с Янаки Лазаров, директор на СУ „Владимир Комаров“, Велико Търново, сертифицирано Екоучилище.
 
Какво вдъхнови решението да станете част от инициативата „Влез в зеления кръг“ и как започна процесът за Вас в самото училището?

Имаме самочувствие на еко училище на базата на постигнатите резултати през годините. Винаги сме се включвали в различни еко инициативи: участвахме в първите кампании „Да изчистим България за един ден“, открихме „Еко зала“ за провеждане на дейности за изследване и опазване на околната среда, имаме извънкласни занимания с еко насоченост. Дълги години при нас функционираше ученически еко клуб „Интерактивна природа“, който организираше събития, ангажиращи и възпитаващи еко съзнание у учениците. Локацията на училището до р. Янтра в подножието на един от хълмовете на Търновските височини и отдалечеността от градския шум имат мотивираща роля за ученици, учители и родители за повишаване на информираността за опазване на околната среда и изграждане на съответната поведенческа култура. Следяхме събитията по инициативата „Влез в зеления кръг“ и дейностите на различни училища и организации, което ни вдъхнови и ние да станем част от Зеления кръг на сертифицираните Екоучилища.

Прочети още: Инициативата „Влез в зеления кръг“ действа като катализатор за въображението и творчеството на...

„Никога не е късно за вълшебства!“ - Мануела Генова и Лора Димитрова отблизо за „Спирка Приятелство“

„Никога не е късно за вълшебства!“ - Мануела Генова и Лора Димитрова отблизо за „Спирка Приятелство“
Мъдрост, хумор и вълшебства ще завладеят зрителите в зала 1 на Топлоцентрала този 6-ти февруари, по време на премиерата на авторския мюзикъл „Спирка Приятелство“.

Мюзикълът е дебютна творба за композитора Мануела Генова и либретиста Лора Димитрова. Двете създават „Спирка Приятелство“, вдъхновени от истински детски истории, преплитащи реалния и магичен свят на децата. Представяме Ви двете талантливи дами, които се крият зад завладяващите ноти и любопитни сюжети на "Спирка приятелство":

Прочети още: „Никога не е късно за вълшебства!“ - Мануела Генова и Лора Димитрова отблизо за „Спирка...

Населението на България е на път да се стопи с една трета до 2050г.

Населението на България е на път да се стопи с една трета до 2050г.
ДОЦ. Д-Р БЪРДАРОВ: Възможен е демографски рестарт с комплекс от мерки  и ефективни здравни политики.

Демографът и писател доц. д-р Бърдаров се присъединява към призива на учени и експерти за търсене на решения за справяне с демографската криза у нас чрез по-ефективни здравни политики за подобряване на здравния статус на българите и намаляване на вредите от рисковите фактори за здравето - алкохол, тютюнопушене, нездравословно хранене и прекомерна употреба на дигитални устройства.

Имотека: Баланс и добре обмислени сделки за жилища през 2024 г.

Имотека: Баланс и добре обмислени сделки за жилища през 2024 г.
• Активният купувач на 2023 г.: Мъж на 40 години от сферата на финансите, търговията или IT

• Доброто състояние на имотите ще е ключов фактор за бързата реализация на жилищата през предстоящата година

Балансиран пазар на жилища и внимателно планирани покупки ни очакват през 2024 г. Съотношението между търсене и предлагане ще бъде пропорционално, като купувачите няма да бързат с решенията. По-успешно ще се реализират качествените имоти ново строителство или ремонтирани и добре обзаведени жилища на вторичния пазар. Това се посочва в прогнозата на Имотека, част от Реалто Груп, за жилищния пазар през предстоящата година.

Христомир Христов основател на „Приказките“

Христомир Христов е основател на „Приказките“, приложение, което с помощта на изкуствен интелект може да разказва приказки с гласа на родителя
Христомир Христов е основател на „Приказките“, приложение, което с помощта на изкуствен интелект може да разказва приказки с гласа на родителя. Основател е на „Бързи книги“ и част от най-големия клуб за ангелски инвестиции в StartUp-и в България и запален бизнес ментор. Председател е и на фондация Smart Varna , която се занимава с обучение и подготовка на стартъпи.

Как да опазим българската медоносна пчела?

Как да опазим българската медоносна пчела?
Данни от последните изследвания на територията на Европа показват, че генетичното разнообразие на медоносните пчели като насекоми с огромно биологично, екологично, стопанско и икономическо значение е застрашено. Сред множеството фактори за това е интензивният трансфер на чужди подвидове из територията на континента. В тази връзка учените са категорични, че за опазването на медоносните пчели е важна целенасочената грижата за местните им популации, които са най-адаптирани и устойчиви към обитаваните от тях конкретни условия на средата.

Прочети още: Как да опазим българската медоносна пчела?

Реклама

Представяме ви:

Още съвети: